99 entry daha
  • kalbimin poirot'su daima david suchet olsa da benim açımdan, trende geçen eserlerin en güzeli olan murder on the orient express diyince akan sular durduğu için koşarak gittim. fragmanında imagine dragons - believer çalmasının da etkisi var biraz. kenneth branagh - david suchet versusuna girmemeye çalışarak keyifle izlediğim bir film oldu, sadece trenin dış çekimleri için bile izlemeye değer.

    --- spoiler ---

    - yumurta kafalı ufak tefek belçikalı'yı oynamak için kenneth branagh fazlasıyla yakışıklı, fazlasıyla kerli ferli, gösterişli bir adam. ama poirot'ya kendince güzel bir yorum katmış, sırıtmamış yalnız bazı yerlerde aksanı kaçırıp düz ingiliz aksanıyla konuşuyor. dunkirk'ten sonra hem yönetmeni hem de başrolü olduğu bu filmle de kendisini görmekten memnun olduk.

    - istanbul ve kudüs sahneleri güzeldi ama poirot'nun tokatlıyan oteli'nin üst katlarında gezdiğini görememek biraz üzdü, bir de mr. bouc bu kadar genç, hovarda bir adam değildi hatırladığım kadarıyla. birkaç karakterde böyle ufak tefek kişilik ve köken oynamaları yapılmış sanırım biraz hareket katmak ve ırkçılığa vurgu yapmak için. kitapta zaten bu kadar milletten insanın ancak amerika'da bir evde toplanmış olabileceğine dair bir şey söylüyordu poirot, filmde bir tık daha çeşitlendirmişler karakterlerin milletlerini.

    - miss mary debenham rolünde oynayan kız bizim seda güven'di galiba.

    - herkes tarafından belirtilen the last supper göndermeli sahne sadece görsel açıdan değil, eserin özüne gönderme yapması bakımından da şahane olmuş. dikkat ederseniz ve arkadaki mr. bouc'u da sayarsanız michelle pfeiffer tam olarak hz isa'nın oturduğu konumda oturuyor. caroline hubbard ve havarileri, hubbard'ın kendini feda etmesinden önce resmedilmiş. poirot'nun vicdanı buradaki isa'nın kurban olmasına elvermiyor neyse ki.

    - death on the nile geliyor galiba ay heyecanlıı.

    - kitabı defalarca okudum, uyarlamaların hepsini de izlemiş oldum (favorim hala 2010 itv yapımı olan) ve yine "ah o trende ben de olsaydım" dedim. o güzel yolcular o şık trenlerde şeri içerek gittiler, yolculuğun havalimanına yığılmalısına, uçağın rötarlısına kaldık.

    --- spoiler ---
144 entry daha
hesabın var mı? giriş yap