16 entry daha
  • halle berry'nin başrolde olduğu, yeşilçamvari bir kovalamaca filmi. filmin artı ve eksilerine bakalım. (spoiler içerir) :

    filmin artıları:

    + film çok uzun değil.

    + film sıkıcı değil. kendini izletmiyor desem yalan söylemiş olurum.

    + 30.000.000 dolar gişe elde etmiş filme kimse kalkıp "salaklar için yapılmış yeaaa" diyemez. adamı sikerler. film, salaklar için yapılmış bir film değil kesinlikle.

    + iyi bir ses sistemiyle dikkat çeken çevresel ses efektleri. otobanda sağdan soldan gelen araçların seslerine kulak kesilmek eğlenceliydi.

    + kaçırılan çocuğun sevimliliği.

    + türe yeni bir soluk getirmesi demeyeceğim ama genelde bu tür filmlerde çocuk kaçırıldıktan sonra evebeyn polise gider. polisten bir sonuç alamayınca kendisi "gizlice" araştırmalar yapar daha sonra o evi basıp çocuğu çıkarır. her ne kadar işlenişi beğenmesem de konsept olarak "taktik yok bam bam bam" olayını beğendim filmde. tekrar ediyorum, fikir güzel. gerçekten güzel ama işleniş kötü. uygulamaya iyi konulamamış.

    + filmin senaristinin bize göstermek istediği bir şey olması. çomarlar dikkat etmemiştir ama filmde kadın sürekli "a - b" ikileminde kalıyor. "orası mı? - burası mı?" bana göre bu filmi yazanlar, hayatta hep seçim şanslarımızın olduğunu, ikilemde kalsak bile "bir amaç varsa" o yolu seçmemiz gerektiğini belirtmek istemiş.

    filmin eksileri:

    - konu klişe. işleniş klişe.

    - filmin felsefesi yok. kötü adamlar neden kötü bunun bir açıklaması yok.

    - filmin tam bir "tv'de ilk kez" filmi olması. yani yakın bir tarihte kahvedeki hasan amca'da bu filmi izleyebilecek.

    - oyunculuk yerlerde. halle berry kıçını yırtmış filmde duygu verebilmek için ama yüzünde hep "şu set bitse de gidip kahve içsem" beklentisi var. sürekli bir kovalamaca, inanılmaz bir adrenalin ama kadında bir damla ter yok...

    - filmde bazı sahneler oldu bittiye getirilmiş. sahneler arası geçişler kopuk gibiydi.

    - sonu her türlü tahmin edilebilir.

    >>> film arşivliyorsanız, bu film arşivlik.

    >>> aile ile izlenebilir. özellikle 50 yaş üstü insanların daha bu filmi çok seveceklerine inanıyorum.

    >>> iyi bir ses sistemi ile izliyorsanız kesinlikle en az dts formatında izleyin filmi. çevresel ses efektleri etkileyiciydi.

    >>> 7/10
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap