7 entry daha
  • her yaşta her şeyi ögrenebilir ama sadece işine gelirse uygular. bu yüzden istediğinizi yaptırmak için yemek ödülü ile ikna etmeye çalışmalısınız.
    sevmediği mama hiç olmadı, sadece yeme hızı değişti belki. mesela masanın üzerine bıraktığımız ithal çikolatanın kutusunu bile yemişti bir keresinde.
    sesini o kadar az duyuyoruz ki uzaktan havlasa "işte bu sezar'ın sesi" diyemem bile. ancak bütün gün evde bizi bekleyip sonra kavuşunca, sokağa çıkma talebini konuşarak iletmesi de çok olası.
    genetik rahatsızlıkları var fakat hepsinde olacak diye bir kural da yok. örneğin bizim minikte 'alerjik bronşit' varmış. antihistamin falan kullanıyoruz baharda.
    evde bakmak için idealdir, orta boy, tüyler insan saçından bile güzel ve yalnızca en gür zamanlarında dökülür. derisi kokmaz, evi kokutmaz. sinirlenmedikçe asla evin kuralları dışına çıkmaz. terlik, kablo, masa, koltuk vs parçalandığını hiç görmedim. hiç salyası akmaz. apartmandan gelen seslere sesli tepki göstermez, kapıya geçer, dinler ve bekler. gelen yabancılara asla hırlamaz, saldırmaz, hatta hırsız gelse bir gün onun da yüzünü yalayabilir sanırım.
    ona ihtiyacı olan sevgiyi ve ilgiyi verdiğiniz sürece sizin için herşeye katlanır. sabreder, bekler. yeter ki asla o yokmuş gibi davranmayın.
    çok iyi bir av köpeğidir ama kesinlikle bekçi köpeği değildir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap