9 entry daha
  • "keske yunan galip gelseydi dinimizi rahatca yasardik" diyen suursuzlar ile "kiski istinbili ingilizlir ilsiydi, bitin icindi ilmizdi istinbil" diyen somurge devleti olunca avrupalilasacagini sanan suursuzlar arasinda cok da bir fark olmadigini gosteren baslik olmustur.

    bak bakalim o guzelleme cektigin hong kong'un istanbul ile yarisabilen ozelligi neymis.

    bu ihtimale guzelleme ceken saflarin basina gelebilecek tek sey gun icinde beyaz yakali islerinin onlara verdigi nimetlerden yararlanarak burada salak salak "objektiflik" kasarak ingiliz guzellemesi yapmak yerine, su anki halinden daha da beter bir halde gokdelenlere bogulmus istanbul'da calisan envai cesit batili firmanin expatina tukuruk kofte/durum satiyor olmalari olurdu.

    ister sosyalist olun, ister muhafazakar, ister milliyetci ama allah askina biraz beyniniz varsa tarihinde somurge devletleri altinda ezilmis milletlerin halini gordukce turk devrimine sayginiz olmasa dahi biraz olsun anti-emperyalist olun. dunyada envai cesit halkin canina okumus adamlara guzelleme cekmeyin.

    onceden edit: simdi cok farkli mi diyenler "su anki halinden daha da beter bir halde" kismina ya da en azindan bizim sehrimiz oldugundan duzeltebilme ihtimalimize odaklanabilir.
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap