• devlet opera ve balesinin 'öteki'sidir. kadrolu koro sanatçılarıyla yan yana oturup aynı esere çalışır, sahnede yan yana aynı eseri söyler; üstelik kadrolu koro sanatçısının bulaşmak istemediği çocuk oyunu, eğitim etkinliği ve sosyal sorumluluk projesi distribüsyonlarında adı yer alır.

    temsil/gün başı ücretlendirildiği için yazları kurumun kapalı olduğu dönemi maaşsız geçirir. bayram tatillerinde vb. parasını kazanmak istiyorsa kadrolular tatildeyken operaya gelmek ve o yoklama kağıdına imza atmak zorundadır. şehri terk edemez anlayacağınız. tatil için değil, tedavi için bile şehri terk edemez. şayet hiç provası yoksa o dönem, çalışmadığı gün kadar ücretinden vazgeçerek izin alır çok çok. yakını vefat eder, yevmiyesinden vazgeçerek cenazesine gider. evine tesisatçı gelir, yevmiyesinden vazgeçerek izin alır. bu kadar ölüp bittiği para da ayda 2300-2500 tl civarıdır vergi dilimine göre. halbuki birkaç yıllık bir kadrolu korist 4000 lira maaş alır ve yılın 6 ayı çift maaş ödenir kendisine.

    kadrolu haklarını cesurca kullanır, sözleşmeli bir ayağı dışarıda diye korkusundan yasal haklarını bile talep edemez. "kadrolular neden yaz sıcağında bizimle beraber cezaevi, huzurevi vb. konserlerine gelmiyor?" diye sorarsınız, "siz imza atabilin diye sizleri yazıyoruz bu etkinliklere; isterseniz yazmayalım, yevmiye almayın." diye aba altından sopa gösterir yöneticiler. yöneticiler kadrolu/sözleşmeli ayrımının olmadığını iddia eder ama kadrolular sözleşmelilerin maaşına yapılacak iyileştirmeden bile rahatsız olup tasarıya engel olurlar.

    şu günlerde misafir(gün başı sözleşmeli) sanatçılar kadro haklarını alabilmek için seslerini geniş kitlelere ve yetkililere ulaştırmak için birtakım etkinliklerin hazırlığı içindeler. lütfen destek olunuz.

    #operabalekadrobekliyor
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap