66 entry daha
  • an itibariyle abd itunes listelerinde bir numaraya oturmuş ed sheeran ve eminem işbirliği olan şarkı. eminem'in dokuzuncu stüdyo albümü revival'ın ikinci resmi single'ı olarak yayınlandı.

    şarkının ilginç olacağını tahmin ediyordum. öyle de olmuş. ed sheeran'ın kendi albümlerinde sıklıkla görebileceğiniz pop/trap tarzı eminem'in stiliyle buluşmuş.

    bu şarkı piyasayı rahatlıkla alır, ses getirir. görünen o ki eminem billboard hot 100 için hedefi on ikiden vurmaya devam ediyor. birkaç yıl öncesi için bu isim rihanna iken şimdi sheeran. yine çok isabetli bir seçim. geçen albümünde the monster'ın yaptığını bu albümde "river" yapacak gibi.

    die hard rapçiler bu şarkıya burun kıvırıp geçer ama şarkı geniş kitlelere ulaşmayı başarır diye düşünüyorum.

    sheeran ve eminem'in tuhaf bir kombinasyonu olan bu şarkıyı beğensem de sheeran'ın rap yapmasını, sadece nakaratı söylemek yerine verse'lerden birini de söylemesini tercih ederdim. başka bir deyişle şarkının daha rap ağırlıklı olmasını beklemiştim çünkü sheeran'da bu potansiyel var.

    şu an bu şarkıyla birlikte sheeran abd itunes listesinde bir tür rekor kırmakla meşgul. şov yapıyor adam.

    abd itunes:

    1. river
    2. perfect (solo versiyon)
    3. perfect (beyonce düet)
    4. perfect (andrea bocelli düet)

    ilk dört şarkıya çökmüş durumda, bunun üçünü de aynı şarkıyla yapıyor.

    şarkıya geri dönersek, albümün listelerde en başarılı single'ı olacağı açıkça belli. bb100'ın zirvesini görür mü, bilmem ancak radyoları alır. walk on water çok hızlı düştü ve radyoları hiç etkileyemedi. "river" radyolarda bayağı ses getirecek gibi.

    yalnız küçük bir not düşmek isterim. herkesin her fırsatta gömdüğü sheeran şu an resmen 2000'lerin efsanelerini hot 100'da sırtında taşıyan kişi.

    yine turnayı gözünden vurdun eminem.
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap