3 entry daha
  • gelen sorulara buradan cevap verirsem kendi capimda daha fazla kisiye faydali olur sanirim. ben bu islerin uzmani degilim,kendi yaptiklarimdan bildiklerimden konusuyorum, yanlis bildiklerim olabilir duzeltirseniz seve seve degistiririm.

    -ben latince ve yunanca okuyorum ama sanirim amerika'da bu bolum uzerine pek fazla egilim yok gibi.farkli bir bolume gecme imkanim var mi acaba?

    - simdi soyle bisey var. her bolumden her bolume gecis mumkun. ornegin muhendisligi bitirip tip'a gecis yapabilirsiniz. tip egitimden once burada zaten herhangi bir bolumden mezun olmak gerekiyor. latin ve yunancadan baska bir bolume gecis mumkun gozukuyor, ama transferin amaci ve guzel yani bazi dersleri saydirmak ve bu sayede o dersleri amerikada almayarak daha kisa surede mezun olmak, bir anlamda okula daha az para vermektir. yani latinceden edebiyat bolumune gecis yaptiginiz zaman edebiyat bolumunde okutulan latince dersleri almak zorunda olmayabilirsiniz mesela, ama ornegin bir fransizcaya gecis yapsaniz ortak ders olma ihtimali az olacagindan daha fazla ders almaniz gerekir. yani yanit transfer yapilabilir, ama almaniz gereken ders sayisi artar. bunu en net sekilde ogrenmenin yolu o universitenin internet sitesine gidip o bolumun aldigi derslere bakmaktir, ne kadar ortak ders var o kadar sansiniz fazladir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap