2 entry daha
  • 2017'nin özeti ve 2018 beklentilerimi kendi başlığıma yazıyorum. carrie'ciğimden çaldım bu fikri, affetsin artık.

    2017, taa yılbaşından itibaren kötü başladı. o zaman sevgilim olan kişiyle bozuşarak geçirdik yılbaşını, sebebini hatırlamıyorum ama. neyse. sonra ilişkimiz buhran dönemine girdi. onun işkolikliği, yorgunluğu, uykusuzluğu, vakit ayıramaması; benim işimde olan mutsuzluğum, sürekli depresif hallerim, ilişkiyi finish çizgisine götürdü.

    şimdi böyle bir paragrafta anlatılabiliyor ama o zamanlar yaşarken epey can acıtıcıydı. kavgalar, küslükler, anlaşmazlıklar her ilişkide olur, eğer seviyorsanız çoğunlukla devam eder, benim de emin olduğum tek şey sevgiydi, ta ki bir gün cevabının evet olacağından emin bir şekilde "beni seviyor musun" diye sorduğumda "bilmiyorum" cevabını alana dek. sonrası iyilik sağlık lafının tam tersi; ayrılık!

    tabi aynı evde yaşadığımız için evlerin ayrılması gerekti. o dönemde çok mutsuz olduğum ancak iyi olduğum işimden istifa ettim. bir anda aşksız, işsiz ve evsiz kalmıştım. istanbul'da durmamın hiç bir nedeni kalmamıştı, dolayısıyla türkiye'de kalmamın da. bu cümleden sonra, ben de yurtdışına yerleştim gibi bir cümle gelmesi gerekse de öyle olmadı.

    tam o dönemde kurumsal bir firmadan iş teklifi aldım. mülakatlar, görüşmeler derken haziran'da işe başladım. bu arada ekşisözlük'ten ev arkadaşı buldum, yerleştim. sonra işe başladım, sonra ekşi edebiyat kulübü'ne #68560184 entry'm sayesinde davet aldım. ekşisözlük'ün hayatıma bu anlamda çok büyük katkıları oldu. ocak ayından haziran ayına kadar sürekli düşüş gösteren hayatımın gidişatı, haziran ayından sonra yükselişe geçti.

    sonra iş nedeniyle geziler başladı ve hayatımın alt üst oluşundan sonra ilk kez kafam biraz dağıldı. sonra bu eski sevgilimin, iş yerinden biriyle çıktığını öğrendim. biz ilişkideyken ben bu çocuktan kıllanmıştım zamanında, hatta görüşmelerini istemediğimle ilgili çok ciddi kavgalar etmiştik. görüşmeyi kesmişti o zamanlar. sonra onunla ilişkiye başladığını öğrendiğimde kalbim, beynim, hislerim, duygularım çok hırpalandı. hayatımda hiç canımın bu kadar acıdığı bir olay yaşamamıştım. şimdi bu entry'yi okuyan kişiler eğer zamanında böyle bir acı yaşamamışlarsa beni anlayamayacaklardır.

    sonra toparlanma sürecine girdim. kendimi arkadaşlarıma, işime ve kendime verdim. kendime verdim derken, kendimi her anlamda geliştirmeye çalışmaya başlamamdan bahsediyorum. sonra edebiyat kulübündeki etkinliklere gitmeye devam ettim. oradan çok güzel arkadaşlıklar edindim. o arkadaşlarla edebiyat kulübü harici etkinlikler yapmaya başladık. o gruptan çok samimi dostlar edindim. bu entry'yi okurken burada benden bahsediyor diyip mutlu olacaklardır eminim. :)

    bu arada kazancım eski işimde kazandığımın tam iki katı oldu. belki bir kaç ay dişimi sıktım ama bütün borçlarımı sıfırladım, böyle bir rahatlık böyle bir keyif yok. hayatımda ilk kez maddi anlamda bu kadar iyi duruma geldim. burada dünyaları kazanıyorum anlamı çıkmasın. babam hayatı boyunca asgari ücretle çalıştı, üniversitede babamdan aldığım komik para ve kendi çabalarımla bulduğum/kazandığım burslar sayesinde geçindim. sonrasında bulduğum ilk işte asgari ücretin birazcık üzerine başladım, 6 ay sonra yüzde 20 zam aldım. sonra işte bu iş. matematiği iyi olanlar şu anda ne kadar kazandığımı üç aşağı beş yukarı tahmin etmişlerdir.

    kendime işime verdiğimden bahsetmiştim. hala o sevmediğim işi yapıyorum, ancak bir farkla. yöneticilerimle işe ilk girdiğimde bir konuşma yapmıştık. onlar, itü mezunu olduğum için bende potansiyel olduğunu, işimi yapmamı ancak departmanda yapılan işlerle ilgili de bana görev vereceklerini ve departmandaki işleri öğreteceklerini söylediler. seve seve kabul ettim ve verilen her işi layıkıyla yerine getirdim. sorun çözme becerilerim, insani ilişkilerim ve zekam sayesinde bu kısa sürede birçok aferin aldım ve geçenlerde de yöneticilerim tarafından gayriresmi de olsa management trainee ilan edildim.

    şu an hayatım yolunda gitse de içimin çöle dönmesi ile ilgili bir olay mevcut, (#73066423) şurada bahsettim. gelecekten umutluyum ama yine de.

    bu yıl ilk kez kendi başıma hiç gitmediğim yerlere gidip tatil yaptım. denizin ortasında yüzerek bira içtim. hayatımda ilk defa yurtdışına tatile çıktım, (#72947969) şurada anlattım.

    ve 2017'yi çok güzel bir biçimde kapatıyorum. bununla ilgili ayrıntılar önümüzdeki dönemlerde gelecek, en azından öyle tahmin ediyorum.

    2018'deki yapılacak listem ise;

    ana çerçevede kendime daha fazla yatırım yapmak. alt başlıklarda ise;

    - keman çalmayı öğrenmek
    - daha düzgün, daha maskülen bir fiziğe sahip olmak
    - daha çok kitap okumak, daha çok tiyatroya gitmek
    - 2017'de edindiğim güzel dostlukları devam ettirmek ve yenilerini eklemek
    - en önemlisi ise yeniden bir şeylere karşı heyecan duyabilmek
    - para biriktirip yurtdışında bir ülke bile olsa tatile gitmek
    - eğlenmek, hem de çılgınlar gibi eğlenmek
    - mizahi ve analitik zekam yeterince yüksek ama yaratıcı zekam için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, yaratıcı zekamı geliştirmek.

    2017'de çok şey öğrendim. kalbim çok kırıldı. çok dersler çıkardım. çok yıkıldım, çok kalktım. ama yılın sonunda baktığımda, hayatımın bundan öncesini tamamen yıkıp hayatımın bundan sonraki kısmının temelini atmış olduğum bir yıl olduğunu görüyorum. kendimi en çok tanıdığım, kendimin en çok farkında olduğum, kendimle en çok yüzleştiğim bir yıl oldu.

    bakalım 2018'de neler olacak?

    devamı seneye... *
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap