3 entry daha
  • ikiyüzlülüğün ifşasıdır.

    tabi videoyu hazırlayanların amacı bu değildi.

    dinsiz bir tc vatandaşı olarak yurtdışında yaşama tahayyülüne kafadan itiraz edenlerden değilim. sadece akp döneminde dillere pelesenk olan terk cinnetinin diğer cephelerini de görenlerdenim.

    eğer terkte ülke düzelse de yurtdışında özel nedenlerden ötürü yaşama kararı varsa veya daha iyi bir donanımla ülkeye dönme hatta dışardan da olsa seküler hayata destek olma niyeti bulunuyorsa tuhaf karşılamam.

    ama, "ülke toparlansın öyle dönerim" kibiri ve şımarıklığıyla yurtdışına çıkılıyorsa, buradaki vatanseverliği kuşkulu bulur, mevcut bencilliği de lanetlerim.

    elbette herkes vatansever olmak zorunda değil. yeter ki kişi ne olduğunu bilsin.

    gördüğüm, en çok bu yurtdışında yaşamak isteyenlerin vatanseverlik manifestosu üretiyor oluşları ki gerçekten de mide bulandırıcı.

    bir kadıköy sakini olarak son yıllarda tanık olduğum kentsel dönüşüm çılgınlığı da aynı riyakarlıktan besleniyor. bağdat caddesi/kozyatağı/bostancı bölgelerinde bir an önce daha iyi konutlarda oturmak için ağaçların katline, yeşilin mahvına, mevcut dokunun imhasına, yaşam alanlarının paralize oluşuna sebep olanlar, tam da en çok çevreci lugata sarılan kişiler.
181 entry daha
hesabın var mı? giriş yap