16 entry daha
  • yazılan birkaç şeye cevap vermek istiyorum.

    1- biz hiçbir şekilde kadın cinayetlerini aklamıyor ve savunmuyoruz. kadın cinayetlerini görmezden gelmiyoruz. cinayet kurbanı kim olursa olsun cinayet korkunç bir şeydir. bir insanın hayatını sonlandırmaktan bahsediyoruz, bunu nasıl aklayabiliriz? bizim karşı olduğumuz şey sizin sanki sadece kadınlar öldürülüyormuş gibi davranmanız, diğer hiçbir cinayeti umursamamanız. karşı olduğumuz şey sizin ikiyüzlülüğünüz.

    2- kimse kadın olduğu için öldürülmez. dediğiniz sebepler eve geç geldi, aldattı, boşandı vb şeyler kadın olduğu için öldürüldü demek değildir. aldattığı için öldürülmektir örneğin. aldattığı için öldürüldü dolayısıyla kadın olduğu için öldürüldü demek çok saçma bir mantık hatasıdır. aldatıldığı için öldürülen erkekler de mevcut, o zaman onlar da erkek olduğu için öldürülürdü mü diyeceğiz? örnek 1 örnek 2burada aldatıldı o zaman katli meşrudur demiyorum bunu da farklı organlarınızla okumayın.

    3- kadınlar şunun gibi basit sebeplerle öldürülmüyor. veya böyle basit sebeplerle. bu şekilde ölenlerin hepsi erkek. o zaman biz de bunları erkek cinayeti adı altında konuşmaya başlayabiliriz sizin mantığınıza göre. ama bunun adı erkek cinayeti değil cinayettir. sebebi aldatmak da olsa tuvalet parası da olsa alacak meselesi de olsa maktul kadın da erkek de olsa önüne geçilmelidir. bizim dediğimiz her cinayete eşit yaklaşılmalı, katil ve maktul kim olursa olsun engellenmeli ve cezalandırılmalıdır.

    4- en gerçek dışı olan da şu düşünceniz: erkekler ağır işlerde çalıştığı için iş kazasında ölme oranları daha yüksek (buraya kadar doğru), ilerde kadınlar o işlerde çalışınca kadınların iş kazasında ölme oranı da artacak. yahu güldürmeyin bizi. kadınlar o işlerde çalışır mı? hanginiz madenci olmak istiyorsunuz? hanginiz tersanelerde işçi olmak istiyorsunuz? ya da mecbur kaldınız? hepiniz elinde starbucks kahveyle gezen beyaz yaka olma peşindesiniz. bu bir. ikincisi zaten sizin ağır işlerde çalışmamanız için yasalar var bu ülkede. iş kanununun 72. maddesi şunu diyor:"maden ocakları ile kablo döşemesi, kanalizasyon ve tünel inşaatı gibi yer altında veya su altında çalışılacak işlerde onsekiz yaşını doldurmamış erkek ve her yaştaki kadınların çalıştırılması yasaktır." ayrıca başka bir kanun da hangi işlerin ağır sayılacağı ve kadınların bu ağır sayılan işlerde çalıştırılamayacağıyla ilgili düzenlemeler içeriyor.

    neyse efendim. tekrar ediyorum. cinayet cinayettir. engellenmeli, engellenemezse en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. bunun kadını erkeği olmaz.

    edit: imla
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap