4 entry daha
  • inşaat sektöründen ekmek yiyen biri olarak inanmadığım açıklama.

    uzmanlık alanım çok katlı bina tasarımıdır ve bundan 5-6 sene önce çatır çatır proje basarken şu an ne ben, ne de çevremdeki şirketlere bu gibi yapılar gelmemekte. eskiden devasa metrekareli projeler yapılırken şu an okul ve hastane gibi hizmet binaları yapılmakta.

    mühendislik piyasası bi hayli zor dönemden geçmekte ve pek çok şirket zarar etmekte. hatta daha yeni, yaklaşık 40 yıllık proje bürosu iflas etti ve kapanışını verdi.

    bu duruma üzülüyor muyum diye sorulsa kesinlikle umrumda olmadığını belirtirim. üç kuruşu bir araya getirenin müteahhit, üniversite diploması alanın statik mühendisi olduğu piyasanın batıp sıfırdan kurulması benim isteyeceğim bir şeydir.

    "depremden sonra yapılan binalar güvenlidir" gibi bir algı var ya bunun ne büyük bir yalan olduğunu en iyi bilenlerdenim. şirketim bünyesinde, statik projelere danışmanlık hizmeti de vermekteyim ve önüme gelen çöpleri (proje diyemiyorum) görseniz ağlarsınız.

    saçma sapan, hatalı türk hesap programlarıyla, devşirme bir yönetmelikle, özensiz ve bilgisiz mühendislerle, denetimsiz ve sorumsuz kontrolörlerle ve karaktersiz müteahhitlerle kurulmuş bir piyasanın batması haktır ve gözümde, dibe doğru gideceği biraz daha yolu vardır...
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap