29 entry daha
  • “ergen dizisi yeaa” tayfa yine yerini ön sıralardan almış. eğer diziyi izlemeden önce şuraya bir göz atayım diyenler varsa, dizinin ergen dizisi olmadığını belirtelim. dizinin ana karakterlerinin yaşları gereği hitap ettiği kitle teenagers kesim gibi görünebilir, buna bir itirazım yok ama diziyi izleyince öyle olmadığını anlayabiliyorsunuz.

    gece yarısı başladım, sabahın dördüne kadar izletti kendini. bölümleri 20 dakikada tutma kararını en başta kim aldıysa diziye çok büyük bir iyilik etmiş. eğer kırk dakika üzerine çıkarsanız, hatta bir saat civarını bulan bölümler çekerseniz 13 reasons why durumuna düşersiniz. nedir bu durum? bu duumda, “ergen dizisi bu öö” topluluğunu haklı çıkaracak bolca sahneye sahip olursunuz. the end of the fucking world özellikle bundan kaçınmış gibi duruyor. barındırdığı kara mizah zaten bu konsepti sevenleri direkt tavlayacak türden. bunun dışında yaşanan aşk, aksiyon, dram ve gerilim hep dozunda. dediğim gibi bunun bölüm süresiyle alakalı olduğunu düşünüyorum.

    bahsetmeden bitirmeyelim, oyunculuklar ortalamanın üstünde. en etkileyici black mirror bölümlerinden biri olan shut up and dance‘in başrolünden tanıdığım alex lawther james rolünde tam puanı hakediyor. alyssa’yı canlandıran jessica barden doğal güzelliğiyle zaten ilgiyi çekse de oyunculuğu güzelliğinin altında kalmıyor kesinlikle.

    yeni sezonun gelmesi ilk sezonun başarısını gölgeler mi bilemiyorum, onay aldı mı ona da bakmadım gerçi ancak dizi listeme seve seve eklediğim bir dizi oldu. btw thanks netflix. (alyssa’nın aksanıyla thanks bu)*

    --- spoiler ---

    i was never alyssa’s protector.
    she was mine.

    --- spoiler ---
826 entry daha
hesabın var mı? giriş yap