554 entry daha
  • nba'de bazı takımlar neden bilerek maç kaybediyor? draft denen şeyden dolayı sayın cahil. buna da tanking diyoruz. play-off'larda başarıya ulaşamayacağı garanti olan bir takımın ligi orta sıralarda bitirmesi, sağdan solda takasla ortalama oyuncular almaya çalışmasının hiçbir anlamı yok. yıldızın olmadan gerçek bir başarı elde edemezsin ve yıldız oyuncu kötü takıma gelmez. tek seçeneğin draft'tan kendi yıldızını seçmek ve yetiştirmek. draft'ta da ligi ne kadar alt sırada bitirdiysen o kadar yukarıdan seçim yapma şansın yüksek. lakers o yüzden senelerce tanking yaptı. bu sene yapıyor mu? yapmıyor çünkü draft pick'i yok. ha keşke olsaydı çünkü gene sonlarda yer alacak takım ama o pick zamanında steve nash'i alırken gitti.

    warriors'a nba'de bir tane olan saçma sapan takım deyip de lebron'u koç kovuyor diye örnek vermek... evet lebron koçu kovdu, bu nba ile ilgili hiçbir şey söylemiyor çünkü nasıl warriors'tan bir tane varsa lebron'dan da bir tane var. koçu da kovar gm'yi de kovar.

    kötü takımları örnek göstermek nedir durmadan? otuz iki tane takım var ligde, tabii ki bazıları kötü olacak. ya da salak gm'lerin verdiği saçma kararları lige yıkmak ne? tüm dünyada tüm takımlar muhteşem yönetiliyor da bir tek nba'de mi kötü yönetilen takımlar var? en kötü yönetilen takım fenerbahçe ile top diye oynar. bir tip de çıkmış nba'deki oyuncu kalitesinin euroleague'den yüksek olduğunu kim çıkardı diyor, örnek diye de vesely denen sığırı vermiş. bak lakers'ta larry nance jr. diye bir kazma var, avrupa'ya gitsin şu an kral yaparsınız adamı. jordan clarkson denen hıyara curry muamelesi çekersiniz.

    onun dışında 2018 yılında hâlâ salak salak set oyunu falan diyenler var. basketbolun amacı sayı atmak ve takımlar sayıyı hücumun akışı içinde yapmaya çalışıyorlar. mal gibi her hücum set uygulayamazsın, anca oyunun sıkıştığı, bir türlü sayı bulunamayan yerlerde uygulanır o. makbul olan boş adamı akış içinde bulup sayıyı atmaktır. lakers bunu senelerce üçgen hücumla yaptı, şimdi warriors pace and space ile yapıyor. guard topu getirecek iki saat eveleyip geveleyecek elini kaldıracak üç beş yapacak biz de onu izleyeceğiz, he ne kadar da zevkli.

    koçlar da nba'de önemli değil evet. o yüzden jordan'ın, pippen'ın, shaq'ın, kobe'nin phil jackson olmadan bir tane bile şampiyonlukları yok oynadıkları onlarca sezona rağmen. onun olmadığı dönemlerde hepsi babayı almış.

    sizin derdiniz basketbol değil, holiganlık yapacak takım bulamamak. lakers futboldaki real madrid gibi her sene bir yerde final oynasın, şampiyon olsun istiyorsunuz ki lakers zaten bunu en uzun süre dibe vurmadan yapan takım ama yok öyle bir dünya, bir yerde rebuilding yapmak zorunda kalıyorsun, warriors öyle warriors oldu, sağdan soldan transfer yaparak değil, zaten transfer yapmak diye bir şey de yok. lakers birkaç sene daha sürünecek, ya otur izle ya da git warriors'ı tut.
651 entry daha
hesabın var mı? giriş yap