14538 entry daha
  • şu an 25 yaş ve üzeri tüm gençler için çıkması gereken askerlik. bakın gençler, vatanseverlikle alakası yok bu işin. tam tersi, çaylaklardan oluşan ordu güçsüzdür, formsuzdur. gençler tabi ki ülkeye, millete hizmeti, sevgiyi öğrenmeli, askerlik bilinci almalı ama 29 yaşında 6 ay askerlikle değil. şu dönemde, şu coğrafyada, şu ekonomik şartlarda ve şu yüzyılda milleti işinden gücünden alıp askere göndermenin hiçbir anlamı yok...

    bu işin en güzel çözümünü yazıyorum. birincisi, ordu kesinlikle, şart, şurt, fakat, ama, ancak olmadan profesyonel orduya geçecek. ikincisi, bir yıl içerisinde 18 yaşını doldurmuş her genç için (çok özel istisnalar dışında erteleme/muafiyet mümkün olmayacak şekilde) 5-6 ay süreli kamu ve sosyal hizmeti zorunlu hale getirilecek. bunlar ambulans şoförlüğü, afet&yangın kurtarma, hastane&yaşlı bakım hizmeti, tuvalet&kamusal alan temizliği vb hizmetlerdir.

    bakın bu işin daha ileri, daha verimli çözümü yoktur. zaten geçeceğiz de, maksat geç olmadan halletmek. dünya ilerliyor biz 19. yy tartışmalarıyla zaman kaybediyoruz.
14257 entry daha
hesabın var mı? giriş yap