40 entry daha
  • http://www.antu.com/tarih/ataturk.aspx

    ilk evvela o linke tikla. hah acildi degil mi? bak simdi. ne diyor? ataturk fenerbahce taraftari imis. hay hay. olabilir, 5 kisinin onunde fenerbahceliyim demis, olrayt. derdim hic o degil. beni ilgilendiren, antu sitesinin konuyla ilgili sundugu deliller siralamasinda en asagidaki su resimdir. goruyor musun? bak ne yazmis yanina.

    "resimde: sari gömlegi, lacivert ceketi ile mustafa kemal atatürk"

    bak ya? bak yahu? sari gomlegi, lacivert ceketi! peki ya essek sipasi peki photoshopu? ya ataturk un sag omzu uzerinden ayrilmayan ucan fenerbahce amblemi? ya o?

    resimi usenmemis tint etmissin, tek ton paint sirk palyancosu gibi cart sari gomlek boyamissin, okey. ama o ceket rengi sana thomas knoll patentli photoshop hazretlerinin kiyagina -ragmen- hala lacivert mi? hayir. ne renk o bak bakalim. sen de bak okuyucu. yesil lan o? cam gobeginden turkuaza dogru bir renk. lacivert dedigin o arkada attirdigin renk. eee? hani lacivert ceketi? lan yanina ibraz ediyorsun, gotunden siyah beyaz resme renk paleti uyduruyorsun, iki dakika yahu, kucucuk bir renk degisimi be?

    hem o resimdeki ceketin lacivert olmasi mumkun mu? lacivert dedigin renk siyah beyaz pozlamada siyaha yakin gorunmez mi?

    hadi fotosopda rengi sastim ama aslen orijinal rengine gore renklendirdim diyor olsan? yine olmuyor. bir kere o ceketin o renk oldugunun bilgisi nereden ulasti sana? ataturk'un giysi kodeksi ve gunlere gore ceket gomlek dagilimi mi var bir yerde kayitli? takvime gore mi giyiniyordu ata? fotografi ceken not mu dusuyordu: "atanin cart sari gomlegi ve disardan bakilinca cam gobegi intibagi veren ama icten ice lacivert olmasi gereken kavramlar ustu ceketi" diye?

    bak simdi yine gordum arkada ufo gibi amblem ucusuyor, amblemin uzerindeki marulu, zerzevati gordum asabim bozuldu.

    bir de adami idobay promosyonuna cikmis ibrahim tatlises swatch u ile donatmissin, ataturk'un anisina hakaretten hukum giysen yeridir.
873 entry daha
hesabın var mı? giriş yap