9 entry daha
  • edit: bu entry'imden sonra beklemediğim kadar mesaj kutum yeşillendi. mesaj atanların bazılarının doktor olduğunu billiyorum ve bazılarınında doktor olduğunu düşünüyorum. gayet iyi bir şekilde, beklediğimden daha medeni üslubu ile durumu hem bir doktor arkadaşına hem de bir hastaya anlatır gibi bana anlattılar. bana ayırdıkları zaman ve kattıkları bilgiler için teşekkür ederim. bazı mesajlar da var ki, " sen ne anlarsın, gerizekalı, beyinsiz" tadındaydı. umuyorum ki onlar doktor değildir. öyle ise ellerine düşen hastaların vay haline.

    ek olarak bu entry'imi yazdığım anda benden önce entry yazanların hemen hemen hepsi ağzı birliği etmişcesine, hasta hakkında herhangi bir bilgisi olmadan, doktorun hangi tedavileri uyguladığını vs bilmeden ki bilmelerine neredeyse imkan yok, doktorun 100% hatasız olduğunu belirtmeleri. sözlükte böyle bir kitle var. özellikle doktor-hasta ile ilişkileri ile alakalı konularda. işbu entry yukarıda yazıp sonradan silenler de dahil olmak üzere doktor-hasta arasındaki ilişkiyi, rolü ve hastalığın seyrini bilmeden 100% doktoru suçsuz ilan eden andavallara hitap edilerek yazılmıştır. ister doktor olsunlar, ister yakınları olsun. hasta hakkında, hastalığın seyri konusunda en ufak bilgisi olmadan doktor kesin suçsuz, baktım emin oldum, bu hastalar zaten böyle, doktor olmayan bir bok anlamaz bu işten diyenlere. ne yazık ki
    bunu üstüne alınacak bu beyinsizler değil, bana ciddi anlamda, bilimsel içeriği ile gerçekten bilgi veren kişiler alınmışlar. kendilerini bu entry'den tenzih ederim.

    açıklayıcı, aydınlatıcı bilgi veren doktorlara, doktor adaylarına, yakınlarına, duyarlı kişilere teşekkür ederim.

    entry'imi de yukarıda 5 ya da 6'dan fazla doktor suçlu değil 100% eminim entryleri gibi silmeyip olduğu gibi aşağıda bulabilirsiniz.

    ------------------ edit öncesi entry -------------------

    suçlu doktor değilmiş, sadece onlara suç atılmamalıymış duyar kasan (muhtemel) doktorlar veya yakınların entryleri ile dolan başlık.

    suçlu kim, kızın ailesi, kızın genleri. doktor hatalı değil tabi. suç hep bizde. mesela gidip adam öldürdüğünde, mahkemede suçu genlerine atıp, bu genleri aktaran annene ve babana atabilirsin. daha sonra da çevresel faktörlere yani sınava, iş stresine vs.

    ama bu konuda doktor hatası sıfır (0) tabi. neden ? bilmiyoruz. doktor hatalı olamaz. olur mu hiç ? ülkemizin doktorları çok iyi yetişmiş. o kadar iyi ki, sistemin sıçıp sıvadığının üstüne sıvadıkları görülmemiş. mesela acile gittiğinizde 10 metre uzaktan ne hastalığa sahip olduğunu anlayıp siz daha doktora sorunu anlatmadan reçeteyi elinize verdiğini görmezsiniz.

    psikiyatri de muayene süresi ortalama 5 dakika. diğer doktorlarda kabaca 10 en fazla 15 dakika. çok ciddi bir durum olursa, ameliyat, kaza, kronik rahatsızlık belki o zaman 30 dakika falan ayırıyorlar. neden ? sistem suçlu ama doktorların hiç suçu yok.

    fetö ile beyinsiz, gerizekalı, şerefsiz, haysiyetsiz ne kadar beyni yıkanmış varsa, tıp bölümüne yıllardır gönderilip mezun verdirildi. o yüzden doktorlar hiç suçlu değil.

    hepsi sütten çıkmış ak kaşık. mesela utanmadan masa başında, doktor bey bene lenfomayım, raporum işte demeye kalmada, sende o hastalık olmaz yaşın genç diyen doktor da suç yok. suç, ağzına sıçtığımın genlerimizde, fetö de, ilaçların yan etkilerinde.

    doktorlar hep haklı, hep temiz.

    ilaç prospektüsünde her türlü ihtimali dahil olan yan etkilerinin yüzdesi düşük diye rahatça yazılan ilaçlar, doktor muayenesi doğrultusunda yazıldığında bunda doktorun da suç payı yok mu ? senin, benim, eşinin, çocuğunun başına geldiğinde tevazunu ve mantığını koruyup, genlerimiz suçlu diye rahatça oturabilecek miydin ?

    şansmış, kadermiş, genlermiş, yan etkileri zaten yazıyormuş. suçlu ailesiymiş. sınav stresi yüzünden kolaya kaçmışlarmış.

    bundan sonra doktor yerine şamanik ayin yapsınlar o zaman. doktora gitmesinler.
    psilocybin içeren mantar yiyerek, doğal bir anti depresanı denesinler. *
48 entry daha
hesabın var mı? giriş yap