9 entry daha
  • vanilla halinde browser bulunmayan, ekrana uzak mesafeden video ve oyun içeriklerini tüketebilme amacıyla özelleştirilmiş android platformu. chrome yüklenebiliyor ancak sadece d-pad bulunan bir uzaktan kumandayla kullanabilmek pek mümkün değil.

    normal android arayüzü yerine leanback denilen bir arayüz ile geliyor ve google play üzerinden sadece bu arayüzü destekleyen uygulamalar indirilebiliyor, ki bu sayı çok az.

    ayrıca google'ın kendi ad networkleri de bu platforma yönelik reklam türü sunmuyor. uygun olmayan bir reklam formatı kullanıldığında da kullanıcının reklam üzerinden bir etkileşime girmesi browser ya da normal google play olmadığı için çok zor.

    dolayısıyla özellikle bağımsız uygulama geliştiricileri bu platformdan para kazanabilmeleri pek olası değil. sonuç olarak google play'de sadece içerik sağlayıcı bazı firmaların uygulamaları bulunuyor (türkiye'de kullanılabilir gördükleirm netflix, youtube, puhutv, blutv, google play movies).

    özellikle bağımsız geliştiriclere bu platforma uygulama geliştirme için bir neden verilmezse yerini chromecast ya da sanırım yeni ismiyle google castile birlikte google assistant'a bırakacak gibi bir izlenim veriyor.
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap