58 entry daha
  • böyle bir karşılaştırmaya gerek yoktur. iki kesim de zamanında yerleşme planı çerçevesinde oraya yerleştirilen türklerdir.

    öncelikle bulgarlar diye aşağıladığınız o insanlar, 89 yılında isimlerini ve kimliklerini vermemek için belene kampı gibi yerlere işkence görüp bir çoğu hayatını kaybetmiştir. iyi ki de hayatlarını kaybetmişler çünkü anavatan diye yıllarca övünen andıkları ve uğruna işkence çektikleri o ülkede yaşayan birkaç çomarın onlara bulgar dediğini görselerdi daha da kötü acı çekerlerdi. 89 sonrası göç eden bulgaristan göçmenlerinin asimile gibi anlatılması da çok saçma duruyor, o çocukların biraz daha asimile gibi gözükmelerinin sebebi türkiye'de her an siz bulgarsınız diye aşağılanmaları olduğunu da anlamalısınız.

    tarihten haberi olmayan zevzeklere anlatmaktan bıktım ama 85 yaşında bulgaristan'da yaşayan dedem var, türkçesi çok iyidir ve her gün memleketinden haberleri izler, anavatanında bir çocuk şehit olursa üzüntüden o akşam suskunlaşır ama burada andavallar onlara bulgar der. aferin size böyle devam edin. yıllardır şu olayı bir türlü öğrenemediniz.
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap