3 entry daha
  • şaşırtmayan olay. türkiye'deki nüfusun ciddi bir kısmını görünce dahi ermeni kökenli olduklarını anlayabiliyorum ben. kendim gayrimüslimim ve gayrimüslim mahallesinde doğdum yaşadım uzun yıllarca. insanların sıfatlarına alıştıktan sonra benzerliklerden bakınca anlayabiliyorum, yüzlerden anlaşılıyor. tabi yüzüne söylesen hakaret olarak algılayacak tipler yüzünden genelde bu bilgiyi kendime saklıyordum, e-devletten baksınlar işte.

    neredeyse bin yıldır bu topraklarda türkler yaşıyor, ermeniler ve rumlar daha eski. düşününce, araya diğer milletlerin genlerinden karışmamış olma ihtimali çok düşük zaten. ve tabi osmanlı'nın son dönemlerinde kimliğini gizleyen veya islam milletine* karışanların da var olduğunu düşününce, kayıtlarda ermeni kökenli çıkan türk gayet doğal bence.

    bakalım sistem benim için ne diyecek, bir tarafım 20. yy'da anadolu'ya göç etmiş, onlarla ilgili pek bir sonuç beklemiyorum ama epey bir süre anadolu'da yaşamış olan bir tarafım var. bu tarafla ilgili tek bildiğim bir taraftan laz diğer taraftan da çepni türkü oldukları. bakalım kayıtlar ne söylüyor.

    bu arada ptt'de kuyruk bekler gibi internet sitesinde kuyruk beklemek nasıl bir ameleliktir ya? bakan çıksın arkadaşlar, site kasıyor.* 50 milyon vatandaşın seçmen kayıtları internete sızdığında dahi böyle bir bekleme söz konusu değildi, bildiğin solitaire oynayan memurları bekliyormuş gibi hissediyorum.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap