• belki ingiliz fransız falanımdır diye bir umut bakıyorum ama sistem yoğunluktan kitlendiği için muradıma eremedim bir türlü.

    edit: ne fransız ne de ingiliz değilmişim. annemin tüm nene ve dedeleri bir köyde, babamın tüm nene ve dedeleri o köye yaklaşık otuz kilometre uzaktaki bir köyde doğup ölmüşler. zinciri annem ve babam evlenip şehre, oradan da batıya göç ederek kırmışlar.

    edit: başlık başa
  • bu yuzyilda hala insanin yumurtadan cikan ve melez olmayan bir canli oldugunu dusunen degisiklerin sorunu olan durum. her insanin genetik soy agaci dolayisiyla bir cok milletten genetik akrabaligi vardir.
  • şaşırtmayan olay. türkiye'deki nüfusun ciddi bir kısmını görünce dahi ermeni kökenli olduklarını anlayabiliyorum ben. kendim gayrimüslimim ve gayrimüslim mahallesinde doğdum yaşadım uzun yıllarca. insanların sıfatlarına alıştıktan sonra benzerliklerden bakınca anlayabiliyorum, yüzlerden anlaşılıyor. tabi yüzüne söylesen hakaret olarak algılayacak tipler yüzünden genelde bu bilgiyi kendime saklıyordum, e-devletten baksınlar işte.

    neredeyse bin yıldır bu topraklarda türkler yaşıyor, ermeniler ve rumlar daha eski. düşününce, araya diğer milletlerin genlerinden karışmamış olma ihtimali çok düşük zaten. ve tabi osmanlı'nın son dönemlerinde kimliğini gizleyen veya islam milletine* karışanların da var olduğunu düşününce, kayıtlarda ermeni kökenli çıkan türk gayet doğal bence.

    bakalım sistem benim için ne diyecek, bir tarafım 20. yy'da anadolu'ya göç etmiş, onlarla ilgili pek bir sonuç beklemiyorum ama epey bir süre anadolu'da yaşamış olan bir tarafım var. bu tarafla ilgili tek bildiğim bir taraftan laz diğer taraftan da çepni türkü oldukları. bakalım kayıtlar ne söylüyor.

    bu arada ptt'de kuyruk bekler gibi internet sitesinde kuyruk beklemek nasıl bir ameleliktir ya? bakan çıksın arkadaşlar, site kasıyor.* 50 milyon vatandaşın seçmen kayıtları internete sızdığında dahi böyle bir bekleme söz konusu değildi, bildiğin solitaire oynayan memurları bekliyormuş gibi hissediyorum.
  • rumlar da ermeniler'de, zaten rum veya ermeni olmadan önce başka kimlikleri, başka dilleri ve başka inançları olan insanlardı.

    küçük asya tarihi din ve dil değiştirmelerle doludur.

    antik anadolulular buharlaşmadı.

    e-devlet kesmezse genom var.
  • devlet bahçeli’nin e devlet bilgilerini bilen varsa paylaşsın lütfen...
  • yalan beyan. herkes de inanmış aq. o kadar kolaydı çatır çutur sorgulama yapmak. bi sen akıllısın.
  • aslında güzel bir fantazi. ermenilerden nefret eden bir ırkçının baba tarafının ermeni çıkması ardından diasporayla beraber tapu ve tazminat mücadelesine girmek. fatih altaylı ile davalık olmak falan.
  • ben henüz öğrenmedim ama başıma gelse bir şey değiştirmeyecek bir durum. ben türküm, nasıl hissediyorsam, nasıl yetiştirildiysem, ne düşünüyorsam bu baki kalacaktır. fikirlerimiz, vizyonumuz birinin bir şey söylemesi ile mi şekillendi bu yaşımıza kadar.
hesabın var mı? giriş yap