77 entry daha
  • özellikle filmin ikinci kısmını beğendim, bence izlenilesi bir film.

    --- spoiler ---

    öncelikle filmin nolan'ın filmi durkirk ile aynı yıl içerisinde çıkması konu anlamında birbirlerini tamamlaması açısından iyi olmuş.

    film içinde churcill'in gelibolu'da ki başarısızlıklarına oldukça fazla göndermeler yapılıyor. her yapıldığında içimin yağları eridi, bi mutlu oldum. *

    winston churcill'i izlerken bende içimden keşke ulu önderimizin hangi şartlarda nasıl davrandığını, nasıl kararlar aldığını, çaresiz kaldığı anları nasıl lehine çevirebildiği kısacası liderlik özelliklerini yansıtan yabancı dilde film oscarına aday olabilecek kalitede bir film yapılsa diye içimden geçirdim. ne güzel olurdu sözlük.

    filmin sonuna doğru, churcill'in parlamento konuşmasında eğer ki ülkemiz istila edilecek olursa yeni dünya * eski dünyayı kurtaracaktır gibi bir ibaresi vardı. -tam cümle bu olmayabilir affınıza sığınıyorum- bana yavru vatan united kingdom hissini verdi. *

    son olarak gary oldman çok etkileyici bir performans sergilemiş. oscar için rakipleri sağlam. daniel day lewis'i izlemeden yorum yapamayacağım ama en iyi erkek oyuncu oscar ı için bence önemli bir aday.

    --- spoiler ---

    son olarak film için benim puanım 7,6/10.
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap