5 entry daha
  • joyce meyer'in türk kopyasi.

    ingilizcede prosperity gospel diye bir tanim var, iste tam bu tanimin altinda yaptigi isler. basitce aciklamak gerekirse "siz tanri'ya iman edin, hayatinizda her sey guzel olacak ve maddi zenginlik gelecek"

    joyce meyer'de oldugu gibi burada da tek zengin olan konusmaci yani isik abla.

    yukarida da yazildigi kendi iman tanikligi celiskilerle dolu ama buyuk ihtimalle bu tanikligi anlattigi ilk kisiler amerikalilardi onlarda türkiye'yi ve yasami bilmedikleri icin hepsine inandilar sorgulamadilar.

    yine merak uyandiran bir konu bu kadin nereden ve nasil cikti bilmiyoruz, gecmisine dahil hicbir iz yok. bu neden onemli, cunku turkiye'de pek cok hristiyan onder beraber buyumustur, birbirinin yasamini gormustur ve ısa mesihteki hayatina taniklik etmistir ama isik ablanin durumda oyle bir iz yok gecmisini gorebilicegimiz. bu arada ben anne babasini gordum hicte tanikliginda anlattigi gibi dindar islamci degillerdi.

    isa mesih'in kim oldugunu cok anlatmaz, derin teolojik(ilahiyat) bilgi vermez. saatlerce izleyebilirsiniz, programinlarinda hepsini izleyebilirsiniz, derin hicbir sey ogrenmeyeceksiniz.

    anlik duygulara hitap eder. zenginlikten cok bahseder, takipcileri de genelde fakirlerdir. hatta türkiyeli türklerden cok, balkanlarda yasayan türkler daha fazla hayranidir cünkü onlar yokluk icindedir. bu pek cok amerikali prosperity gospel onderinin yaptigina benziyor, afrikaya gider milyonlara vaaz verirler. fakirlere zengin olmayi anlatirlar.

    ısa mesih gercek rab ve kurtaricidir ama kutsal kitapta da yazdigi gibi, yanlis ogretilere dikkat etmek gerekiyor. bu isim de onlarin altindadir.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap