9 entry daha
  • 2017-2018 yılında tiyatro actor studıo tarafından ankara’da sergilenen oyundur. maalesef bu versiyonunu izleme gafletinde bulundum. emeğe saygılı olmak gerekir lakin izlediğim oyunun elle tutulur hiçbir tarafı yok maalesef. öncelikle, oyunu çok dar bir sahnede oynamaya çalışıyorlar. bu durum bir izleyici olarak beni aşırı derecede darlandırdı. sahnen oyun için yeterince büyük değilse bu oyunu oynama arkadaşım.

    oyunculuklara gelecek olursak, o da tam bir facia. blanche rolünü oynamaya çalışan kızcağız (sanırım tutku gül ismi) oyun boyunca düz bir metin okudu sanki. blanche karakterinin kendi içinde kompleks, gelgitleri olan bir karakter olması ve bu karakterin de izleyicilere doğru yansıtılması lazım. ancak bu kızcağızın bu hissiyatları vermesi mümkün olmadı.

    stanley karakterini ise stüdyonun sahibi ve oyunun da yönetmeni olan bahadır tokmak oynuyordu. ancak bu amca, sanki kendisini ispat etmesi gerekiyormuş gibi acayip abartılı oynadı. sanki oyun boyunca diğer oyunculara “bakın da benden oyunculuk öğrenin” demeye çalışıyor gibiydi. ancak bu abartılı oyunculuk çok rahatsız etti beni. bir tiyatro oyununda oyuncular arasında bir ahenk olması gerekiyor bence. bir oyuncu çok düz oynarken bir diğerinin abartılı oynaması izleyiciyi rahatsız eder. yılların oyuncusu olarak bunu bilmesi gerekiyordu bence kendisinin.

    stella karakterini oynayan ablamız ise (sanırım meltem pul oluyor kendileri) fena değildi. ancak stella’nın ihtiraslı bir kadın olması ve kocasını (stanley’i) arzulu bir biçimde sevmesi gerekirken ablamız çilekeş anadolu kadını modunda (beyimdir, döver de sever de mantığıyla) canlandırmış karakteri.

    sonuç olarak, verdiğim paradan ziyade harcadığım zamana değmeyeceğini düşündüğüm bir oyun çıkmış ortaya. bu sebeple hayatımda ilk kez “keşke bir oyuna gitmeseydim” dedim.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap