168 entry daha
  • etrafımdaki insanların "ya çok acayip dizi, bi izle vazgeçemezsin" dediği için dün bir saatini izlediğim dizi. konusu hakkında hiçbir fikrim yoktu izlemeye başlamadan önce. keşke olsaymış. böyle mide bulantısı ve böyle sinir yapmazdı bünyemde bilseydim.

    "kadına şiddete karşı farkındalık yaratmaya, insanlara gerçeği göstermeye çalışıyorlar" diyenlerin ağzına tüküreyim ben. bak kadına şiddete karşı farkındalık yaratıyoruz, insanlar bunun ne menem bir şey olduğunu görüyor ve nefret ediyor dediğiniz insanlar ne düşünüyor (dün atılan tweetlerden bir demet, bunun gibi dünya kadar tweet atılmış dün):

    bir kadının twitter hesabı >> "vedat'ı çok seviyorum yaa"
    başka bir kadının twitter hesabı >> "abi mercan'ı vedat ile yapalım, o da rahatlasın biz de"
    bir başka kadının twitter hesabı >> "mustafa kaleli sana ithafen, vedat'tan senin kadar nefret etmedim bu bölüm"
    bir adamın tweeti (imlasına dokunmadım bunun, ziyan) >> "siz vedat olmak nasıl bisey biliyor musunuz? karşılıksız sevmek nasıl bişey. tabi vedatta yüzde yüz haklı değil" (3 beğeni)
    bir kadının tweeti >> "arada bir vedat'a da üzülüyorum sanki"
    bir kadının tweeti (şakacı seni) >> "ben de vedat gibi sevdiğim arkadaşlarımı bırakamıyorum. ben de kankamı başkasıyla görsem öldürürüm"
    bir adamın tweeti >> "kızlar tahir gibi bir adam arıyorsunuz ama vedat gibilerle evleneceksiniz bilin istedim"

    bir başka kadının tweeti aslında her şeyi açıklıyor >> "ulan vedat'a da acımamızı sağladınız ya helal olsun".

    e hani farkındalık yaratıyordunuz yönetmen, yapımcı, senarist. bak insanlar acımış senin lanet olası karakterine. çünkü son 10-15 yıldır bıkmadan usanmadan hayvan herifleri adam eden "mağdur" kadınları servis ettiniz dizilerinizde. mafya kılıklı herif kadını sever, ya da sevmez. bir sebeple kaçırır. kadın da yavaş yavaş hayvan herife aşık olur. adam tecavüz eder, ya da döver, ya da söver, ya da ezer, ya da psikolojik şiddet uygular. kadın hep savaşır. adamın içindeki cevheri görür çünkü. yersen. yersin. "ama bu dizide öyle bir şey yook, burda kadın başkasına aşık oldu" deme. kadını başka bir güçlü adamın (!) kurtarıyor olmasını geçtim bu dizideki dayakçı kocayı savunan veya ona acıyan insanlar var (bkz yukarıdaki tweetler).

    şimdi kimse kalkıp da bana "şu dünyada bir dizide gördü diye kadın dövecek adam yoktur" hipotezi ile gelmesin. vardır. normalleştiriyorsun arkadaşım. nor-mal-leş-ti-ri-yor-sun. şu dizi özelinde konuşacak olsak bile normalleştiriyorsun. kadına şiddeti, tacizi, tecavüzü normalleştiriyorsun. ergen kızların fantazilerinde tecavüze uğramak var. şaşırdın di mi, var. wattpad'e bak bi bakalım neler yazıyor 15 yaşındaki kızlar orada. sen bunu servis ettikçe; seksi ayıp, sevişmeyi günah saydıkça şiddeti normalleştiriyorsun. o kadar.

    bundan 15 yıl önce, bugün kadın döven o adamla çekilen dizide, "bundan sonra benim vatanım da evim de sensin yurdanur" derdi adam sevdiğinin gözünün en içine bakarak. bundan 15 yıl önce içinden gemiler geçmesiydi "aşk". yeni türkiye lanetine hoş geldiniz. ben yurdanur ve mehmet'in şu sahnesinde kalmak istiyorum https://scontent-sea1-1.cdninstagram.com/…jy5mw==.2 vedatlarınız sizin olsun.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap