2 entry daha
  • konu çok kalabalık olduğundan gelin karakterlere göz atalım, bir agatha christie romanı başlangıcı tadı yakalayalım:

    - grégoire de fronsac: kralın bahçelerinin doğabilimcisi. yeni fransa demekte ısrar ettiği benim ise kanada olduğuna ikna olduğum memleketlerde bulunmuş maceraya macera dememiş korkunç çirkin ve röfleli saçlı bir insan, ki ne yazık ki filmin esas oğlanı idi. kral tarafından duyduğumuz ilk saniyede bana hound of the baskervilles'i hatırlatan ir canavarı yakalamak, öldürmek ve içini doldurup krala götürmek gibi ulvi amaçlar içinde gevaudan bölgesine yollanıyor.

    - mani: benim gözümde filmin bir numaralı esas oğlanı (ikincisine geleceğiz) ilk sahnede saçları ve gözleri dışında yüzü görünmeden belirdiği sahnede tarafımdan "aha moğol!" tezahüratı ile karşılanmış olsa da esasen iroquois kızılderilisi, düz kızılderili olmakla kalmayıp totem hayvanı filmden aldığımız mesajlardan kurt olan bir rahip. ilerleyen dakikalarda kışa ayaza aldırmadan kıyafetlerini çıkarıp atması ve 30 santim kadarlık bir kumaş parçası ile gezmesi ayrıntısı ile benim (ve sanırım çoğu kişinin) kalplerini fethetti. çok iyi bir oyuncu (hahay). mark dacascos oynuyor, ki belirtmiştim.

    - jean-françois de morangias: kötü ve karizmatik. vincent cassel tarafından oynanmış ki kendisini hemen elizabeth filminden duke d'anjou olarak hatırlayalım. hatırladıysanız jean-françois'yı da aşağı yukarı çıkarabilirsiniz. gene kırmızı kadifeler içinde, gene makyajlı, gene ukala, gene gay tavırlı, sadece bir kolu eksik. ilkokulda olsa tırnak kontrolünden kalırdı. (bunu da izledikten sonra anlarsınız)

    - sylvia: bildiğin orospu. üstelik italyan. sürekli peçe, tül, postiş ve o cins aksesuarla geziyor, her erkeği kabul etmiyor, falda büyüde, ilimden irfandan ayrılmış meczup bir karakter. basic instinct'deki catherine'in 18. yy. versiyonu. bana o dönemde yaşayan fahişelerin o şartlarda çalışıp yaşadığını bir kişi kanıtlasın derhal zaman makinasına atlayacağım dedirten bir ortamda takılıyor, bizim ev kadar odası var. yalan yanlış. herşeyi biliyor, olayları çözüyor, kilit kadın rolü oynuyor, kuul bir insan. sevmedim.

    - marianne de morangias: jean-françois'ın kardeşi, esasen kızıl saçlı olmadığı her halinden belli olan fransız kate winslet'i. lacrima'nın şahane tespiti ile: "kur sahnelerinde kaş kaldırmayı hoşluk addetmiş". abisi kadar ukala, abisi kadar süslü. titanic'de oynayamamış da bu filmle idare ediyormuş gibi bir hali tavrı var. epey salak olduğuna karar verdiğim bir 18. yy ilgi manyagi kadin high school version.

    - thomas d'apcher: filmin en eli yüzü düzgün insanı, iyi niyetli marki yavrusu. sarışın olmasına rağmen iltifatıma mazhar oldu. filmin narrator'lığını yapmak dışında sidekick olmak ve kendini olur olmaz tehlikeye atmak görevlerini de başarı ile yerine getirmiş iki numaralı esas oğlan. önler kısa arkalar uzun bir futbolcu modeli saç kesimi olmasına rağmen güzel yüzü ve benleri ile beğendik. iyi oyuncu (evet ne var?).
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap