18 entry daha
  • mucizevi alet.

    yoga hocamın isteği üzerine aldım ben bu aleti. meditasyona hazırlık için beynin sağ ve sol loblarını dengelemek gerekiyor. bunu çeşitli pranayama uygulamalarıyla yapıyorduk (anuloma vloma pranayama, nadi shodhana pranayama vs). ders esnasında çok fazla vakit kaybı oluyordu ama artık bu alet sayesinde 15 dakika pranayama uygulaması yeterli oluyor.

    ben evimin alt tarafında caddebostan'da bir eczanede buldum. her yeri aradım, arkadaşlarımı seferber ettim ama yok kimse bulamadı. tam ümidimi kaybetmişken şans eseri kendi evimin orada bir eczanede buldum.

    20 adet özel tuzuyla birlikte satılıyor. kabı ılık suyla dolduruyorsunuz ve içine 1 adet kendi tuzundan atıyorsunuz. ilk olarak hocamla yapmam gerekiyordu ama ben biraz meraklı ve sabırsız olduğum için kendi kendime uyguladım . yoga nefesleri genelde burundan olduğu için aktif şekilde yoga yapanlar ağızdan pek nefes alamıyor. neti pot kullanırken ağızdan nefes almaya devam etmeniz gerekiyormuş ben bunu yapamadığım ve genzimi doğal olarak kapatamadığım için o tuzlu su direkt olarak genzime gitti. çok kötüydü hatırlamak bile istemiyorum. gözlerimden dakikalarca yaş aktı.

    ikinci uygulamayı hocayla birlikte yaptım. o muhteşem hissi anlatamam ben sinüsleri açar açmaz hiç beklemeden nadi shodhana pranayama çalışmaya başladım. normalde 1 saat uygulamayla yapacağım dengeleme işlemini 15 dakikada yapmış ve meditatif hale geçmiş oldum.

    benim bu aleti kullanma amacım tamamen meditasyona hazırlık için fakat soğuk algınlığı ve sinüzit gibi durumlarda da hayat kurtarıcı olduğuna eminim.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap