6 entry daha
  • fizikçi değilim ama cevap basit.

    cevap 1. hem evet hem hayır. kütle çekimi denilen şey iki cismin birbirine uyguladığı kuvvettir. bu kuvvet cisimlerin kütleleri ve cisimler arasındaki uzaklık ile ilişkilidir. lise fiziğinde kullaılan basitleştirirmiş formülünü rahatlıkla bulabilirsiniz.
    cevaba gelinecek olursa dünya size hala aynı yerçekimi ivmesiyle bir kuvvet uygulamaya devam eder. ister karadelik olsun ister ak gezenler gelsin ikinizin arasına girmez. ancaaak bunun haricindeki o karadelik kuvveti hem size hemde dünyaya bir çekim kuvveti uygular. dünya ve karadelik merkezleri etrafında bir eksen çizgisi çekerseniz. eğer siz dünya yüzeyinde karadeliği gören yönde duruyorsanız yer çekimine karşı bir kuvvet ile size çekeceğinden sizin ağırlığınız azalır. ancak zıt yönde duruyorsanız ağırlığınız artacaktır.
    tabi işin diğer kısmında sizi tartıda size yüzde 50 etki edecek kadar güçlü bir çekim alanına girerseniz dünya oraya koşa koşa gider.

    cevap2: dünyanın ağırlığı diye bir kavram yoktur. ağırlık kavramı bir nevi uydururmuş bir şey. dünya hali hazırda uzayda sürüklenirken zaten ağırlığı=0
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap