• söz konusu itiraf fikret orman'ın erman toroğlu ile yaptığı bir görüşmede dile getirilmiş;

    "elimdeki belgeleri verirsem bir önceki başkan demirören hapse girer maliye de üzerimize gelir."

    https://www.youtube.com/watch?v=7ebeeacqecw

    yargıtay aralık ayında verdiği kararla, beşiktaş'ın 2005-2007 yılları arasında 51 faturaya ilişkin kayıtlarında usulsüzlük iddiasıyla açılan davada, aralarında yıldırım demirören'in de bulunduğu sanıkların beraatine ilişkin mahkeme kararını bozmuştu.

    http://www.haberturk.com/…rarini-bozdu-1743561-spor

    fikret orman'ın itirafından yola çıkarak söz konusu davaya delil olabilecek bazı belgelerin kulüp tarafından savcılıkla paylaşılmadığını söylemek mümkün. belki de bu saklanılan belgeler bu davayla ilgili değil başka davalara konu olabilecek belgeler.

    burada asıl sıkıntılı konu, bir kulüp başkanının elinde federasyon başkanına şantaj yapabilecek nitelikte ve önemde belge ve bilgilerin olması. malumunuz demirören'in de beşiktaş'tan milyonlarca liralık alacağı var. demirören ve beşiktaş arasında böylesi tuhaf ilişkilerin olduğu bir ortamda tff nezdinde beşiktaş lehine veya rakiplerinin aleyhine verilen her kurul kararı sorgulanacaktır.

    normalde bu itirafın hem savcılık hem maliye tarafından soruşturulması gerekir. ancak yıldırım demirören, aziz yıldırım ve fenerbahçeli yöneticilerin işlediği şike suçunu hasır altı etmesi için bizzat akp iktidarı ve onun futbol dünyasındaki mihmandarları tarafından göreve getirildi. yani beşiktaş ile demirören arasındaki çıkara dayalı ilişkinin bir benzeri de demirören'le iktidar arasında var.

    velhasıl ülke futbolunda işlenilen suçları hasır altı etmek üzere liyakat değil biat anlayışı ile tesis edilmiş bir düzen var. galatasaray ve trabzonspor bu düzenin ötekileri. bu durumun farkında olan hakemler ve kurullar da futbolu yöneten bu iradeye uygun kararlar veriyorlar, kimi zaman saha içinde kimi zaman saha dışında.

    ülke futbolunun en büyük sorunu özerklik. şikeden evrakta sahteciliğe geniş bir yelpazede suç işleyen başkan ve yöneticiler, kendi çıkarları için ülke futbolunun yönetimini rıdvan dilmen ve göksel gümüşdağ gibi isimler üzerinden iktidara teslim etti. daha acısı taraftarlar da takımlarının menfaatleri için bu çıkar ilişkilerine ve kurulan bu kirli düzene göz yumdu. gelinen noktada şike, ırkçılık, darp gibi suçların serbest olduğu, iktidarın himayesinde bu suçların failleri tarafından yön verilen bir ülke futbolu var.
104 entry daha
hesabın var mı? giriş yap