• mevcut yönetim şekillerinde ve yönetim araçlarında meydana gelen değişimlerin yönetilenler üzerinde meydana getireceği olumsuz etkileri en aza indirmek, yeni yönetim şekline uyumlarını tam olarak sağlamak ve sistemde gerekli düzenlemelerin tam olarak yapılması amacını benimseyen yönetim anlayışı.
    değişim yönetiminin bir süreç olmasından dolayı somut olarak örneklendirilmesi pek mümkün olmasa da benzetimler yapılabilir.
    90'lı yıllar öncesinde belgegeçer, telefon, para defteri gibi araçlar kullanılarak yapılan havale ve yatırım işlemleri, bilgisayar kullanımının artmasından sonra yerini çevrimiçi* sistemlere bırakmıştır. günümümüzde bütün bankalar işlemlerini çevrimiçi yapıyorken , bazı bankalar hala müşterilerinden belgegeçer parası almaktadır [bunlar genelde devlet bankalarıdır]. bir miskinlik, bir adam sendecilik, bir kendini bilmezlik almış başını gitmiştir bu bankalarda. değişim yönetimi anlayışı benimsenmemiş, yönetmeliklerde ve yazılı olmayan [yani geleneklere bağlı olan] kurallarda gerekli düzenlemeler yapılmamış, öylece löp diye çevrimiçi sisteme geçilmiştir bunlarda.
    işletmelerin bahsi geçen bnakalşar gibi olmaması için değişim yönetimi yaklaşımını bir süreç olarak uygulaması rekabet edebilirliklerinin sürdürülmesi bakımından son derece önemlidir.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap