14 entry daha
  • zamanında kendim de yararlanmış olsam da işin içine girince bölüme yük olmaktan başka bir işe yaramadığını düşünür olduğum statümsü.

    geçenlerde yaşadığımız bir olayla bu statünün yabancılar tarafından da istismar edilmeye başlandığını gördük. asistan olarak girdiğim doktora dersinde iranlı bir özel öğrenci vardı. kız ne türkçe biliyor, ne ingilizce. doğru dürüst iletişim kuramıyor, konuşulanları da anlamıyor. aldığı dersin ne olduğundan haberi yok. sürekli bir “müessese” diyip duruyor. meğersem iran’da bizdeki özel öğrenci açığını kullanarak milleti kayıt ettiren firmalar türemiş. bunlar milletten para alıyor, bizim üniversitelere özel öğrenci olarak paslıyorlarmış. kızın nasıl dersi ekletebildiği de soru işareti, herhalde hocaların boş anına denk geldi. asıl bomba ise kızın yurt olanakları hakkında soru sorması oldu. kendisinin asıl öğrenci olmadığını, dolayısıyla okul içindeki olanaklardan yararlanamayacağını söyledim, anladı mı bilmiyorum. buraya asil öğrenci olarak geldiğini sanmasından şüpheleniyorum.

    artık net şekilde istismar edildiği ve özel öğrenciliğe doyamayanlara karşı hocaları “lan yazık alak artık!” moduna soktuğu için bu gereksiz statünün kaldırılması gerektiğini düşünüyorum.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap