12 entry daha
  • orta frekansları eksik bir gitar ve lambalı ampli kombinasyonuna orta frekans eklemek için en ideal pedaldır. bu gitarın sesini miks içerisinde volume’a yüklenmeden duyurabilmenize imkan sağlar.

    boost olarak kullanılmasına çok sık rastlayabilirsiniz ancak tube screamer orta frekansı iteklerken alt ve üst frekansları bayağı tıraşlar. dolayısıyla bir keeley katana veya timmy gibi sonuçlar alamazsınız. bu sebeple piyasada en çok derivatifi olan gitar pedalı olmasının yanı sıra doğası en yanlış anlaşılan pedallardan da biridir.

    doğru düzgün modlardan bazıları aşağıdaki gibidir.

    keeley red dirt- (kişisel iki favorimden ilki) robert keeley ts modlamayı sanat haline getirmiş bir pedal yapımcısıdır. red dirt bence en güzel modudur. bu pedaldan hem klasik modlu 808 hem de daha sürprizli ts soundları alabilirsiniz.

    wampler clarksdale delta overdrive- (kişisel iki favorimden ikincisi) brian wampler’ın ts yorumudur. klasik ts gibi tınlamaz ancak orta frekansı kontrol eden düğme inanılmaz hassastır ve nefis sonuçlar alırsınız. tonu red dirt’e göre bayağı daha kapalıdır bu sebeple doğası gereği tonu biraz tizleştiren rotary tarzı effectlerle pek güzel anlaşır. ayrıca üç bant eq sahibi olması bu pedalı diğerlerinden ayırır.

    jhs bonsai- josh kardeşimin enteresan ts yorumu. tam dokuz adet ts soundunu tek bir pedalda toplamış kendisi. şahsen all-in-one pedallardan çok hazzetmesem de bu gerçekten başarılı bir pedal.

    edit: imla vs
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap