3 entry daha
  • ajan, kizi ve olaya ilk mudahale eden ingiliz polis dedektifi halen hastanede ve durumlari kritik. eski rus ajan ve kizinin olay gunu ziyaret ettigi mill pub ve zizzi restoraninda sinir gazi kalintilari bulunmus, chief medical officer olay gunu saat 13:30 dan sonra bu mekanlara gidenlerin tedbir olarak elbiselerini ve tum esyalarini yikamalarini ve islak bezle temizlemelerini onerdi.

    ingiltere' de sorulan diger bir soru da neden bu adam* abd ile rusya arasindaki ajan takasi sonrasi ingiltere' ye geldikten 8 yil sonra zehirlendi?

    diger onemli bir konu da mi6' in birlikte is yaptigi ajanlari koruyamamasi, bu konuya da birkac yazar gazetelerdeki yazilarinda deginmis. basbakan theresa may 2006 da zehirlenerek oldurulen alexander litvinenko' nun esi marina litvinenko' ya mektup yazip bu tip olaylarin tekrar yasanmayacagina dair guvence vermis sonrasinda da bu olay yasandi... en zor sey ingiltere' de kremlin karsiti rus olmak olsa gerek, her gun gittiginiz zincir restorandaki ya da pubdaki calisan kiz rus ajani olabilir ve tadi, kokusu ya da rengi olmayan bir damla kimyasalla birkac dakikada ya da surunerek birkac haftada caresiz bir sekilde goz gore gore olume gidisinizi tum dunya izleyebilir.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap