4 entry daha
  • günlerdir anlatmaya çalışıyorum. soner yalçın denen, aşı hakkında yazdıklarını sadece hurafelere dayandırıyor. güya araştırmacı gazeteci ama en basit google aramasıyla ulaşabileceği gerçekleri görmezden geliyor. neymiş, twitter'da yazdığı 3 cümlelik paylaşımlar etrafında kıyamet koparılıyormuş da, kitabı okumadan eleştiriyormuş insanlar da, saire ve saire.

    bakın ne demiş; "bu nedenle belli yıllarda kullanılan (rota virüs veya thimerosal gibi) aşılar hakkında şikayetler çok artınca piyasadan çekildi..." bunu köşe yazısında yazmış, twitter'da olsa 280 karaktere sığdıramadı da böyle yazdı diyeceğim. thimerosal'ın ne olduğu detaylıca anlatılmış zaten açın okuyun.

    neymiş efendim; japonya mmr (yani kkk karma) aşısını yasaklamış. peki neden yasaklamış bu aşıyı, ve sonra ne olmuş? japonya'nın kullandığı karma aşının içerisinde yer alan kabakulak aşısının sorunlara yol açtığı ortaya çıkmış ve japonya'da -maliyeti daha yüksek olmasına rağmen- kızamık, kabakulak ve kızamıkçık için ayrı ayrı aşılar kullanılmaya başlanmış. olayın neden olduğu korku yüzünden aşılanma oranları düşmüş, son 5 yılda ortaya çıkan kızamık salgınları 94 can almış. evet, kkk aşısı tu kaka!

    soner'in gelip dayandığı nokta ilaç tekelleri, küresel güçler, rotschild, rockefeller, filan. bu adamlar öyle güçlü ki, kapitalizme direnen küba'ya bile sirayet etmişler. küba'nın ilaç da dahil abd ve yandaşlarından bir şey ithal etmesine izin vermiyorlar ama aşı rejimini dayatmayı başarmışlar. küba zorla kkk aşısı üretip kendi vatandaşlarının kökünü kurutmaya çalışıyor. 1962 yılından beri zorunlu aşı programı uygulanan küba'da 1986 yılından beri 5,5 milyon doz kkk aşısı uygulanmış.

    özetle, soner okumuş bir cahildir. üç beş kitap daha fazla satıp üç kuruş daha kazanacağım diye aşı karşıtlarının ekmeğine yağ sürecek hurafeleri şişirmekten gocunmaz. sansasyondan beslenir soner. okumuş cahil dedim de, kendisi sağlık meslek lisesini bitirip sağlık idaresi yüksek okulunu yarım bırakmıştır. buna rağmen doktorluk taslamaktan çekinmez.

    senin yüzünden aileleri tarafından aşılattırılmayan ve hastalanan tüm çocukların vebali senin boynuna soner. ettiğin kadar bulursun umarım, daha ağır beddua etmeye dilim varmıyor.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap