aynı isimde "kıskanmak (film)" başlığı da var
357 entry daha
  • kadın-erkek ilişkileri için konuşursak iki apayrı sebebi var:

    1- karşınızdakine güvenmeme emareleri:
    "bu akşam arkadaşlarıyla buluşacaktı, acaba arkadaşının arkadaşıyla yakınlaşmışlar mıdır" diyorsanız, "whatsapp'taydı tüm gece, mutlaka biriyle aldatıyor beni" diyorsanız, "okula çok takılmaya başladı, arkadaşlarımla eğleniyorum diyor ama bu işin içinde bir iş var" diyorsanız.

    2- kendinize güvenmeme emareleri:
    "onunla olduğum için çok şanslıyım, bir daha onun gibisini bulmak çok zor olur ama o benden iyisini rahat bulur" diyorsanız, "daha önce x kişisi beni aldatmıştı, şimdi karşımdaki kim olursa olsun güvenme sorunu yaşıyorum" diyorsanız.

    iki sebep de birbirinden kötü. ayrıca, hem kıskanan hem de kıskanılan taraf için hoş olmayan diyaloglar bitmek bilmez. zaten kıskanmak "seven kıskanırmış" klişesinde gibi pek de sanıldığı kadar sevimli bir his değil. ve şimdi naçizane tavsiyeler:

    kıskanma eylemini o sevimli seviyede tutabiliyorsanız ne ala, yok ama tutamıyorsanız ve karşınızdaki hayatınızda önemli bir yerdeyse, üzgünüm ama ya onunla ilişkinizi bitirmeniz (sebep karşınızdakine güvenmemeniz ise) ya da kendinizi (sebep kendinize güvenmemeniz ise) değiştirmeniz lazım.

    ama sakın bu iki maddeyi karıştırıp; karşınızdakine güvenmediğiniz için kendinizi değiştirmeye veya kendinize güvenmediğiniz için karşınızdakini değiştirmeye çalışmayın. o iş patlar.

    edit: "kıskanma eylemi evrimin bir sonucudur" muhabbeti ile gelen kardeşler var. elbette öyle. acıkınca karnının ağrıması da, duygulanınca göz yaşı dökmen de öyle.
    kıskanma ile ilgili yukarıda yazdıklarım kıskançlığın evrimsel gelişimi ile ilgili değil, mevcut dünya değerleri üzerinden hareketle kıskanma fiiline nasıl baktığımla ve kişisel olarak ne hissettiğimle ilgili. içine doğduğumuz medeniyet öğretileri, kıskanmayı sadece doğal biyolojik bir vakıa olarak değil, sosyolojik olarak değerlendirmeninizi zaruri kılıyor. kıskanma duygusunun hayatınızı yönlendirmesini önleyecek öğreti birikimine sahipsiniz. akıllı seçim yapın, doğanız ile medeniyet getirilerinin size ne sunduğunu iyi kavrayın.
173 entry daha
hesabın var mı? giriş yap