6 entry daha
  • yargıtay hukuk daireleri genel kurulu'nun yerel mahkemenin kararını oybirliğiyle esastan bozması sonucu kapatılması kesinleşen türkiye'nin an itibarıyla en büyük sendikası. karar üzerine eğitim sen genel başkanı alaaddin dinçer'in açıklaması şöyledir:

    "yargıtay hukuk genel kurulu kararı, karanlık bir geleceğe atılan adımdır!

    çalışma bakanlığı’na, genel kurmay başkanlığı adına gönderilen bir yazı ile başlayan ve başından sonuna bir hukuk komedisi olarak devam eden eğitim sen kapatma istemi bugün sonuçlandı. yargıtay hukuk genel kurulu, ankara 2. iş mahkemesi’nin “kapatma isteminin reddi” kararını esastan bozarak, bir yıldır yaşanan hukuk komedisini türkiye demokrasisi açısından bir trajediye çevirmiştir.

    eğitim sen’e açılan kapatma istemli dava, hukuksal olmaktan çok siyasi bir duruma dönüşmüştür. uluslar arası hukuk normlarını, evrensel insan hakları belgelerini yok sayarak verilen karar türkiye için kara bir leke olmuştur.

    ankara 2. iş mahkemesi, ulusal ve uluslararası yasalar ve insan hakları sözleşmelerine dayanarak eğitim sen’in “kapatılma istemini” iki kez reddetmesine karşın, ankara cumhuriyet başsavcısı kararı iki kez temyiz etmesi ve son olarak yargıtay hukuk genel kurulu’nun yerel mahkemenin kararını “esastan” bozması, eğitim sen’in başından bu yana savunduğu gibi kararın siyasal olduğunu göstermektedir.

    türkiye’nin en büyük ve en yaygın sendikasına karşı verilen bu karar, içinde bulunduğumuz çağdan çok, türkiye’nin ortaçağ karanlığında yaşamayı tercih ettiğini göstermektedir.

    yargıtay hukuk genel kurulu’nun verdiği karar, hukuka, insan haklarına ve demokrasiye meydan okuma anlamına gelmektedir. türkiye, türkiye demokrasisi açısından son derece önemli bir sürece denk gelen bu kararın büyük sıkıntı yaratacağını düşünüyoruz.

    eğitim sen açısından iç hukuk yolları tükenmiştir. eğitim sen, hakkını uluslararası arenada, avrupa insan hakları mahkemesi’nde arayacak ve adaletin geç de olsa yerini bulması için bütün güçlerini seferber edecektir.

    bugün eğitim sen’i kapatmak isteyen zihniyet ve bu zihniyet karşısında sessiz kalan tüm kesimler, türkiye demokrasisinin gelecekte yaşayacağı tüm sıkıntıların bir numaralı sorumlusudur. tarih, nasıl tös’ü ve töb-der’i kapatan zihniyeti mahkum ettiyse, eğitim sen’i kapatmak isteyenler de bir gün mutlaka tarih önünde mahkum olacaktır.

    eğitim işkolunda yetkili sendika olmanın verdiği sorumlulukla örgütlü yaşamımız, hukuksal süreç ve mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. başta eğitim sen merkez yönetim kurulu olmak üzere, tüm kurumlarımızla süreci takip edeceğiz. örgütümüze, geleceğimize sahip çıkacağız. mücadelemiz yükselerek devam edecektir.

    buradan bizleri susturmak isteyen güç odaklarına bir kez daha sesleniyoruz; yüz yıllık eğitim emekçilerinin örgütlü mücadelesini engelleyemeyeceksiniz!,

    eğitim emekçilerinin sesini, milyonlarca öğrenci ve velinin umudu olan eğitim sen’i susturamayacaksınız!"
142 entry daha
hesabın var mı? giriş yap