8 entry daha
  • sanki gerçekten de 1940 larda çekilmiş gibi duran (olay 1944 de geçiyor), 1991 yapımı, en iyi film dalında oscara aday gösterilmiş değişikce bi film... neden "sanki gerçekten de 1940 larda çekilmiş gibi duran" dedim, o yılları anlatıyorsa zaten öyle olması beklenir değil mi? ama hayır, söylemeye çalıştığım şey o yılları çok güzel canlandırmışlar değil, bu filmin, sanki 1940 larda çekilmiş de yıllarca saklanmış 1991 de gün yüzüne çıkartılmış ve renklendirilmiş gibi bi hali var. sinematografisi, oyuncuları, uzun uzun diyalogları.. vs. filmde ki her şey sinemanın 1940 larda ki hali... filmin başrol krakteri bugsy siegel* nin suratında bizim a. davutoğluna benzer, sürekli anlamsız bir gülümseme ifadesi var.. bir türlü alışamadım.

    film, kendisine takılan bugsy lakabından hiç hoşlanmayan ve pis işlerini genelde tek başına halleden, para yönetimi konusunda çok başarısız, yer altı dünyasında tanınmış bir gangsterin las vegas da çölün ortasında bir kumarhane açma hayalini konu alıyor... karakterin öyle sıra dışı hayalleri var ki, ciddi ciddi mussolini yi öldürme planları bile yapıyor... hatta bu düşüncesini bir başka mafya üyesi meyer lansky* ye söylediğinde şöyle bir cevapla karşılaşıyor:

    "bu düşünceni asla hiç bi yerde söyleme... sadece tehlikeli olduğu için değil, bunu söylediğinde bir daha aslan ciddiye alınmayacak olmandan ötürü... bu düşünceni hiç kimseye söyleme..."

    filmin en etkileyici sahnelerinden birisinde ise erkeklerin güç gösterisinin kadınlar üzerinde nasıl baştan çıkarıcı bir etkiye sahip olduğunu sergilenmiş. izleyince hangi sahneden bahsettiğimi anlayacaksınız.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap