277 entry daha
  • çok yanlış eleştirilerle, yanlış şekilde eleştirilen takım. bu kadar ezbere eleştiri yapmadan önce lütfen konu hakkında bilgi sahibi olalım. özellikle dreamhack masters marsilya sonrası bu başlıkta gelen eleştirilerin bir kısmına bakalım ve yanlışlığını vurgulayalım:

    1- ngin eleştirileri, dh marsilya maçları için "ngin bugün oynanan 2 maçta ne yaptı" denmiş.

    ngin üzerindeki eleştirilerin twitch chatiyle sınırlı kalmayıp ekşi sözlükte dillendirilmesi üzücü. nitekim burada yazan yazarların, konuyu olayları twitch chatinde yazan 10 yaşındaki çocuklardan iyi bilmesi gerek. bir oyuncuyu nasıl eleştirirsiniz veya neden eleştirirsiniz? en basit sebebi iyi oynamamasıdır. siz ngnin frag sayısına salt maç sayfasından bakarak ngin yorumu yapıyorsanız o zaman boş konuşmanın da ötesinde bir şey yapıyorsunuzdur. ngin takımda kendine verilen görevi yapmış mı?, diğer takımlarda benzer görevlerdeki oyunculara göre durumu nasıl buna bakmak gerekir.

    ngin, hltv sıralamalarında dahi support roundlarda 1. sırada yer alıyor 2018 itibariyle. illahaki istatistik üzerinden bakarak ikna olmanız gerekiyorsa buna bakmalısınız. xantarez, calyx, paz bu takımda ne kadar effektif oynuyorsa bu nginin rolünü iyi oynamasıyla alakalıdır. yani takımın başarısı bu kadar arttarken bir anda şapkadan tavşan çıkıp çok farklı şeyler yaşanmadı, herkes rolünü kusursuz yerine getirdi.

    peki niye ngin bu kadar çok eleştiriliyor? çünkü gerçekten oyunu bilen ya da bilmeyen insanlar sadece frag odaklı ya da takımda main awp oyuncusu olmamasından ötürü sanki onun alabileceği killeri ngin alamıyor gözüyle bakıyorlar. hayır bugün takımdan ngin gitse ve bir main awp gelse bu sefer de maj3r, nginin rolüne geçecek ve onun istatistikleri ngin seviyesine gelecek.

    bir yazar "infernoda smoke, molotof atmaktan başka ne yapıyor, rakipler train haritasında ngin üzerinden çok rahat entry alabiliyor" şeklinde bir yorum atmış ve özellikle dh marsilya maçlarını referans göstermiş. hani bu yoruma gülsem mi ağlasam mı bilemedim. nitekim her iki haritaya da space soldiers terör tarafında başlamış inferno tarafında space soldiers sadece 3 rount oynamış, pistol kaybettiği için bunların 1 tanesi buy round. çok merak ediyorum infernoda 3 rountta nginin ne yaptığı ne kadar sorgulanabildi? ha önceki maçlardan konuşacaksak zaten nginin görevi side'yi derinden tutmak, xantares ise peekleyerek entry kovalar. xantares'in erken düştüğü pek çok inferno b roundunda ngninin başarılı site savunması yaptığı zaten takımın aldığı sonuçlarla ortada. train noktasındaki eleştiriye gelelim, yine gambit karşısında marsilyada sadece 8 ct rount oynanmış, 2si kaybedilmiş. takımın takımca kötü oynadığı 2 haritadan ngine genelleme yapmak, kahvede oturup ülkeyi kurtaran amcaların sohbetinden farksız bir yorum.

    2- awpersiz oynamakta ısrar eden üst düzey tek cs:go takımı:

    hayır değiller. çünkü oyun ilerledikçe meta da değişiyor. artık çoğu takım, kennys, guardian tarzı bir main awp oyuncusu yerine, space soldiers'ın da kullandığı 3-4 oyuncusunun verimli awp kullanabileceği ama haritaya veya duruma göre değişkenlik gösteren awp tercihine yöneliyorlar. bunun en önemli örneği liquid. dünya sıralamasında 6. sıradalar. liquid koçu zews'in bu konuyla ilgili yaptığı açıklama burada.

    artık "awp yok o yüzden yetersizler" yorumu geçerliliğini yitireli çok oldu. oyun değişim gösteriyor. space soldiersda da maj3r, paz, calyx yer yer ngin, awp rolünü gayet başarılı bir şekilde üstleniyor. bu da takıma derinlik, momentum kazanıyor. nasıl ki space soldiers'ın "main" awp oyuncusu olan takımlara karşı aldığı pek çok galibiyet varsa, pek çok yenilgi de var. yani astralis'e yenilme sebebi, bir main awp oyuncusu olmamasından ötürü device'in takımı mahvetmesi değil.

    bir yorum da takımda awper olmadan takımın tier 1 turnuvalara katılmasının zor olduğu yönünde olmuş. yorum baştan yanlış. takım zaten şu an itibariyle en az 6 tier 1 lan turnuvasına katılmayı garantilemiş durumda.

    3- ngin xantares'in yancısı durumunda, köle gibi ondan deagle istiyor, çay istiyor:

    yani bir yorum bilmeden ancak bu kadar yapılabilir. can ve engin iyi arkadaşlar ve takımdaki en eski isimler. aralarındaki muhabbetin seviyesini bilmeden olayı farklı yerlere çekmeye geç yok. ilgili entryde atıf yapılan çay muhabbetini ise açıklamaya gerek bile yok. engine neden çaycı dendiği, lakabının neden bu olduğunu basit bir araştırmayla bulabilirsiniz.

    4- woxic:

    woxic ile space soldiers arasında bir problem yok. bu konuda gereksiz bir drama yaratmaya gerek yok. woxic uluslararası bir takımda oynamayı tercih etti ve bence kendi adına da güzel yaptı. space soldiers'da bugun hellraisers'da ulaştığı serbestiye ulaşamazdı. aynı ipte iki cambaz olmaz. woxic de ülkemizi gayet güzel temsil ediyor umarım o da daha iyi yerlere gelir.

    5- kuruluşundan beri düzgün kadro kuramıyorlar:

    şuanda top 30da yer alan, aynı 5 oyuncu (core) ile yola en uzun devam eden takım space soldiers. hltv sıralamasında 12. sıradalar. varın siz düşünün düzgün kadro kuramamışlar mı yoksa yorum mu boş diye.

    özet: 2 bo1 kaybederek, kötü oynarak marsilyaya veda etti space soldiers. ahlar vahlar bağlamanın lüzmü yok. şu ana kadar tier 1 turnuvalarda 16 bo1 maç oynadılar, 6 galibiyet 10 mağlubiyet aldılar. yolun henüz başındalar, online maçlarla offline maçlar arasındaki performans farknını en önemli sebebi, bu arenaya henüz yabancı olmaları. geçtiğimiz gün kaybettiğimiz astralis takımı oyuncuları daha ilk majörde oynarken space soldiers oyuncuları o günlerde internet kafelerde düzenlenen turnuvalarda oynamak zorundaydı ülkedeki esporun durumundan ötürü. önlerinde daha çok turnuva var ve 2bo1 belirleyiciliği olmayacak turnuvalar. zaman gösterecek, yavaş yavaş playofflara adlarını yazdırdıklarını da, 2018 faceit majöre gelirken iyice lan tecrübesi kazanmış ve majörün legends adaylarından biri olacaklarını da yavaş yavaş göreceksiniz.
149 entry daha
hesabın var mı? giriş yap