8 entry daha
  • gaddar patronun direktifleri altinda ezilen saf, temiz, caliskan, durust insan olarak kafalara yer etmis kimselere verilen unvan.

    halbuki gercek her zaman boyle midir? tabii ki hayir! patronu arkasindan vuran, uzerindeki emegini umursamayan, tembellik eden, kullandigi makineye/malzemeye sahip cikmayan, nasil olsa benim degil diyerek hor kullanan, dedikoducu, vasat, kotu niyetli, cikarci isciler de vardir. bu tip isciden de soz etmek gerekir.

    tek yaptigi zaman gecirip mesai saatinin bitmesini beklemektir. uretkenligi vasatin ustune cikmaz. kendini gelistirmek icin en ufak caba sarfetmez. ama maas zamani geldi mi bas bas bagirir maasimi istiyorum, tam istiyorum, simdi istiyorum diye. baska sirketlerde kendiyle ayni isi yapan ve de aylardir maas alamayan calisanlari bilmez o, bilmek istemez. vefakarlik bilmez. hep karsi taraftan yani patrondan bekler. patron bana maasimi versin. ulkenin durumu, sirketin durumu umrunda degildir. sadece maasini ister. onun icin en onemlisi maasi, cayinin bitmemesi, yemegin guzel olmasi, altina servis verilmesi ve rahatca sigara icmesidir.

    birakalim ezilen isci ayaklarini. patronlar daima kocaman deri koltuklarda, arkalari masalarina donuk, bir ellerinde viski bir ellerinde puro 290 kilo insan somurucusu pezevenkler degildirler. bugun kucuk olcekli bir firmada bile butun risk patronun ustundedir. patron altinda calisan isci ve o iscinin ailesi kadar insanin sorumlulugunu ustunde tasir. isci saati geldi mi evine gider ve yatar. patron evine hepsinden sonra gider, gece ertesi gunun yapilacaklari, edilecekleri, odenecekleri arasinda bertaraf olmus aklini sakinlestirip uyumaya calisir. alinteri akitarak calisana lafim yok ama her calisan "isciyiz hakliyiz kazanacagiz" demeye hak sahibi degildir.

    son soz isci olmadan patron patron olmadan isci olmaz. *
106 entry daha
hesabın var mı? giriş yap