30 entry daha
  • son albumu guero'nun tanitim turu nedeniyle, su an itibariyle (8 haziran 2005) amsterdam heineken music hall'de bir konser verip bizi mutlu eden karizmatik sarkici.

    ilginc bir setup'la ciktigi grubu ile tam anlamiyla sahnede show yaparak hayranlarini etkiledi. sahnede bir iki enstrumana eslik edip, konserin %80'inde zip zip ziplayip break dans yapmaya calisan showmen elemani da konseri beraber izledigimiz sirius black'in cektigi fotograflarla kayda gecirilmis oldu bu arada. ara sira ona eslik eden beck'de iyi bir muzisyen -ama kotu bir dansci- oldugunu bize kanitladi :-). (her ne kadar konserin baslangicinda delay fx'i ile caldigi gitari ile show yaparken kisa bir an ritmi kacirdiysa da bunu konser yeni baslamis oldugundan daha isinamamis olmasina verdim. zaten ilk 20 dakikanin ardindan sahneyi tamamen etkisi altina alarak gayet doyurucu bir show verdi).

    konserin en ilginc tarafi sahneye bir ara getirilen meyva ve icecek dolu sofraya grup elemanlarini oturtup, sea change albumunden bir kac sarkiyi akustik yorumlamasi oldu. kendisi akustik gitari ve harmoniumu ile tek basina takilirken, bir sure sonra sofrada tikinmakta olan grup elemanlarida kasik, catal, bardak ve tabaklarla ritm tutup kendisine eslik etmeye basladi. (tur esnasinda, konser oncesi ve sonrasi verilen yemek molalarinda edilen geyiklerden mi dogmustur bu fikir bilemem ama gordugum konserler icindeki en ilginc showlardan biri oldugunu soylemeliyim). showun ertesi yerlerine donen muzisyenlerden klavyecisi, seyirciye uzum atarak muzik tarihi icersinde de bir ilke imzasini atti herhalde. genelde baget, pena falan atar muzisyenler seyirciye ya neyse!.

    kisa bir aradan sonra isikli elbiselerini giyerek sahneye donen grup, beck'in son albumunden daha elektronik agirlikli sarkilari yorumlamaya basladi. baslangicindan sonuna kadar butun her seyin dikkatlice planlanmis oldugu belli olan show, beck'in konsere basladigi introyla konseri bitirmesiyle gayet klas bir sekilde sona erdi. yetenekli adam vesselam ne diyelim.
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap