137 entry daha
  • kadının birey olmasını kabul etmeyen zihniyetin ortaya çıkardığı başlıktır. bazı sorular vardır; verilen iki cevap da soranın ekmeğine yağ sürer. bu da öyle. ne yazık ki bu mesele toplumda da böyle kabul görüyor, böyle tartışılıyor.

    bu konuda çevremdeki bekar erkekler genelde ikiye ayrılıyor. bir gurup “ben çalışmayan kadınla evlenmek istiyorum.” diyor. gerekçe olarak iş yerinde zaten yorulduğunu, çalışmayan kadınla evlenirse evde rahat etmek istediğini gösteriyor. bir gurup da “ben çalışan kadınla evlenmek istiyorum.” diyor. gerekçe olarak da ekonomik olarak rahat etmek istediğini söylüyor.

    gel gör ki bu düşüncelerle evlenen erkekler genelde mutlu olamıyor. çünkü amaçları evleneceği kadın sayesinde rahat etmek. evlilik çıkar ilişkisi değil. ne çalışan kadınlar erkekler ekonomik anlamda rahat etsin diye çalışıyor, ne de çalışmayan kadınlar kocalarına kölelik etmek için evleniyor.

    insanları sınıflandırmayı bırakıp; maddi yönleriyle değil de onunla zamanı nasıl geçirdiğinizle değerlendirirseniz mutlu olma şansınız daha da artar.
632 entry daha
hesabın var mı? giriş yap