119 entry daha
  • (bkz: şiddet suçları ile ilgili yasa değişikliği)

    _____________________________________

    son edit : bunu artık ayrı bi başlık haline getirip kampanya başlatmak lazım.belki seçim öncesi vaatler listesine girer.ama bu benim altından kalkabileceğim bişi değil çünkü ekşiye ayirabildigim vakit oldukça az,eski yazarlardan ya da çok daha aktif yazarlardan birisi bu durumu başlık haline getirirse daha çok ses getirebilir diye düşünüyorum.en önemlisi de hukukçu olan yazarların konuya müdahil olması.eğer varsa bu konuda bi fikri ya da tanıdığı olan böyle bir çalışma başlatılabilir.bir kaç milletvekiline bile sesimizi duyurabilsek ne mutlu bize neden olmasin ?
    _____________________________________

    bıçak,silah,kesici alet,sopa vb.şeyler kullanılarak yapilan yaralamalari(hatta yaralama olmasina gerek yok,bir şekilde kavga esnasinda ortaya çıkıyorsa), basit yaralama kapsamından çıkarsalar, bu tür kavgaları şikayete bağlı suçlar kapsamindan da çıkarıp suçlu ile mağduru karşı karşıya getirmeseler (kişinin tehdit ile şikayetini geri çekmesini büyük ölçüde önler), bu tarz yaralanmalar sulh ceza mahkemesinde tutuksuz değil,ağır cezada tutuklu yargılanarak yapilsa, bu aynı suça daha önce karışan kişilere 3-4 katı ceza verilse bak bakalım bir daha bu tarz görüntüler ortaya çıkıyor mu ? bak bakalım bi tane mafyacilik oynayan adam kalıyor mu ortada ?
    hatta şöyle bi iddiada bulunuyorum.hangi iktidar böyle bi yasa tasarısının sözünü versin, bu mafyacilik oynayan tipleri içeri tikacagini söyleyip,şiddet suçları ile ilgili cezaların arttırılacağının garantisini versin bugün tek başına iktidar olur.bırak yüzde 50 yi yüzde 60 alır.hiç bir partinin yok dış siyasetmis, yok ekonomiymis, milliyetçilikmiş vs. herhangi bir vaat ya da propagandaya ihtiyacı yok ciddiyim.sadece şu şiddet suçları ile ilgili yasa tasarısını yeni baştan düzenleyecek olan parti bile akp,chp farketmez bu ülkede tek başına iktidar olmaya yetecek oyu kazanır.nice tayyip düşmanları akp'ye, nice faşistler chp'ye oy atabilir şu durum için farketmez.hani çok zor bir olay da değil hani bi tane khk ye bakar.bir tek khk ile neler değişiyor bu ülkede, bu da çok zor değil.
    bu kadar yazmışken burdan sizin de desteklerinizle(biri başlık haline getirebilir bu durumu, ve medyada ses getirebilir),bir iki avukat arkadaş da buna bi el ativerse kanuni olarak nasıl bir düzenleme yapilabilir , prosedür nasil işleyebilir ? hazır seçim zamaninda belki bu durumu dikkate alan siyasiler olur da, seçim ayağına,oy falan gelir diye gerekli kanuni değişiklikler yapilir.en azından bu seçim ülkenin kanayan bir yarasına merhem olur bir işe yaramış olur.unutmayin ki bu ülkedeki şuan en büyük sorunlardan birisi vatandaşın mal ve can güvenliğinin korunamamasi.bu olayın yarin obur gün bizim başımıza gelmeyeceginin hiç bir garantisi yok.

    edit : zhang nickli yazarın ilavesi ; alkollü araç kullanarak ölüme sebebiyet verme durumunda da tutuklu yargilanma yapılsın. bu tarz eklemeler yapılabilir.önerileri editlerim.

    uyuşturucu etkisinde yapılan yaralamalarda da ekstra ceza uygulanmalı.bizde tam tersi adam bilincim yerinde değildi diyor ceza indirimi alıyor bir de üstüne.

    denetimli serbestlik uygulanacak durumlarda kişiye ayrica kamu hizmetleri yapma cezasi da verilebilir.örneğin belediye de çöp işleri,hayvan barınaklarında ya da sağlık kuruluşlarında günün belirli saatleri çalışma gibi.bunu yerine getirmeyen kişilere hapis cezası.

    edit : harbi light necosh bildirdi ; kadına şiddet suçları ve ruhsatsız silah taşıma ile ilgili kanunlarda da değişiklikler yapılmalı.ruhsatsiz silah taşıyanlara kesinlikle hapis cezasi uygulanmalı.zaten bildiğim kadariyla ohal döneminde kolluk kuvvetleri dışında kimsenin silah taşıyamamasi gerekiyor.ama bu da pek uygulanabilrligi olan durumlardan değil.kesinlikle ilgili yasa değişmeli.

    başka bir yazar arkadaşımızın önerisi, darp eden kişi ya da yakını tarafından tehdit altında olunduğu durumlarda(ifade değişikliği isteme vb.sebebler) uzaklaştırma kararı hemen uygulanmalı,tekrari durumunda gözaltı ya da tutuklama kararı çıkmalı.ayrıca ortaya çıkan husumetten dolayı zanlı ya da yakini mağdura ileride bir zarar verirse, bunun için ayrıca ekstra bir ceza verilmeli.buna benzer bir şey sanırım mevcut yasada var fakat uygulanabilirliği pek yok.belki bu yasa da mağdurun lehine uygulanabilir bir şekilde değiştirilebilir.

    edit:https://twitter.com/…status/992745057563414528?s=20

    edit : eruptiwe tavsiyesi change.org da ilgili yasa değişikliğinin yapılması için kampanya başlatılabilir.eğer bununla ilgili daha çok kamuoyu oluşturulabilirse aslında iyi fikir.çok fazla mesaj atip geri dönüş yapan var aslında ama bi o kadar da görmezden gelen insan var durumu.sanırım böyle şeyleri çok fazla kanıksamış ve sinmiş durumdayız.o yüzden de yeterli tepkiyi oluşturamıyoruz.böyle konularda kamuoyu oluşturup tepkimizi gösteremezsek bu olaylar da maalesef artarak devam eder :(
419 entry daha
hesabın var mı? giriş yap