61 entry daha
  • j.c.granje nin aynı adlı romanından uyarlanan bir fransız filmi.
    film hakkındaki görüşlerimi özet geçeyim:
    bir kere kitabın özüne bağlı kalmamışlar çok saçma değişiklikler vardı filmde.öncelikle kitaptaki schiffer karakteri kötü bir karakterdi ve romanın yarısında ölüyordu filmde ise jean reno kabul etmemiş olmalıki sonuna kadar yaşatıp baş rolü verecek kadar ön plana çıkarıp bide iyi adam yapmışlar!!!halbuki kitapta azer akarca karakteri daha ön plandaydı!! bu arada azer akarcanın soyadını aynı isimde bir ülkücü olduğu için filmde zeki ile değiştirmişler e tabi bizden kaçmadı!! filmin türkiye çekimleri ise tam bi felaketti kanımca!!20 yıl öncesinin istanbulunu izliyormuş gibi bir izlenime kapıldım.kitapta türkiye ile ilgili bölümler nemrut dağında geçerken , filmde bu bölümlerin çekiminin kapadokyada yapılması ise tam bir hayal kırıklığı yarattı bende! türk kızı sema ile arkadaşı azer in yetiştiricileri ismail kutsi yi ise filmin sonunda bembeyaz hacı kıyafetleri içinde görüyoruz ..romanda takım elbiseli orta yaşlı dinç bir adam canlandırırken filmde yaşlı sakallı bir dede görmekte can sıkıcı..kitapta semanın dostu olan ve sonunda azer akarcayı öldüren psikiyatrımız ise filmde çok geri planda kalmış,zaten sonunda azer i öldürme işide jean renoya verilmiş.belki çok çok ayrıntı olacak ama kitapta sema psikiyatrı ilk gördüğünde dudaklarının kırmızılığını küçükken annesinin topladığı gelincik çiçeklerine benzetiyordu ve kitabın sonunda psikiyatrın silahından çıkan kurşunla ölen azerde ölmeden saniyeler önce bu kırmızı gelincik çiçeğine benzeyen dudakların gülüşü gölgesinde ölmekten mutlu olduğunu düşünüyordu.açıkçası benim zihnimde oldukça net yer edinen karelerdi bunlar ancak filmde psikiyatırımıza kırmızı ruj bile sürmemişlerdi!!! bunun dışında en çok yarılmam neden olan bölüm ise filmin sonunda çatışma sırasında türk polisi (figuran ötesi) rolünde emre kınayın diğer askerlere “let’s go “ die bağırmasıydı! telaffuzu aynen aktarıyorum “leeetsss khooo”
    birde sonunda jean renomuz telsiz kanalıyla amiriyle bağlantı kuruyo fransaylamı bağlantı kurdu onu anlayamadım oha falan oldum yani!!!
    bunun dışında filmin ilk yarısı ve fransa çekimleri oldukça iyiydi karakterlerin fiziki özlellikleride kitaptakiyle örtüşüyordu..
    ama yinede şunu anladımki böyle güzel romanların filme uyarlaması genellikle okuyucu açısından hayal kırıklığı oluyor!!!...
55 entry daha
hesabın var mı? giriş yap