• ozellikle muhatabin abisine yoneltilmis escinsel bir ilgiden ziyade kavgadan hemen once alttan almak maksadiyla "abi? abicigim?" demek kibarligini gosterme luzumu ya da inceligini gostermis kisinin duymasi muhtemel dayak hazirlayici cumle, bir nevi besmele.

    - sssh? o sac ne oyle kilkuyruk?
    - efendim?
    - efendini sikerim? ne cavp veriyon?
    - pardon abi
    - abini sikerim ulan.

    oysa ki uzun sureli mahalli genclik ile temasta bulunmus kilkuyruklardan dayak yemekten kacinma yolunu bilerek, ureyebilmis, soyunu surdurebilmis olanlarlar insiyaki olarak bilecektir ki su muhabbet aynen soyle gelismelidir.

    - sssh? o sac ne oyle kilkuyruk?
    - ...(hizli adimlarla uzaklasma)...
    - sss lan kukirik sana diyoz
    - ...(yusuf, yusuf islam)...
    - lan yavssak! baksana got!
    - ...(uzaklar, ufuk cizgisi, uygun adim)...
    - hmmnisiktiigim yarragi. bir daha gececen buradan elbet.

    bak ne kolay. herif kosede duruyor. duvar ustunde oturuyor. adami muhatap alip abi, pardon mardon dersen kapsama alanina giriyon. oysa ki adamin onundeki cekirdek istifinden belli ki yatalak gibi, sakat gibi bir insan. gezmeye dolasmaya gelse orada durur mu butun gun? dunyayi dolasir jack london olur. senin abini ve kendini siktirmemek icin yapacagin en uygun, en makul sey uzaklasmak, duymamak. uzaklas ki soyun devam etsin, senin gibi bir kilkuyruk bulasin, ciftlesip soyunu devam ettiresin. yeni zelandaya yerlesmek istiyoruz abi, yuzuklerin efendisi gibi yasamak istiyoruz diyesin.

    (bkz: yeni zelanda ya gocmek istemek)
hesabın var mı? giriş yap