1 entry daha
  • çoğu devletlerin ve insanların uyguladığı yanlış eylem.

    etrafımızdaki olaylara baktığımızda tecavüz, taciz, adam öldürme gibi büyük suçlar olduğunda herkes idam gelsin idam diye bağırıyor. bunun böyle olmasına anlam veremiyorum. neden sürekli ceza odaklı düşünüyoruz. neden kimse "ya biz nasıl bir eğitim verirsek bu olayları önleyebiliriz" diye düşünmüyor. tabiki suçları tamamen sıfırlayamayız. ancak azaltabiliriz.

    kuran'da maide suresi 38. ayet ise şöyle söylüyor.
    --- spoiler ---

    yaptıklarına bir karşılık ve allah’tan caydırıcı bir müeyyide olmak üzere hırsız erkek ile hırsız kadının ellerini kesin. allah, mutlak güç sahibidir, hüküm ve hikmet sahibidir.
    --- spoiler ---

    kuran'da bile ceza odaklı yazıyor. bu demek oluyor ki 1400 yıl önceki toplumsal yapılarda suçlar böyle önleniyordu artık bu saçmalığa son vermemiz gerekiyor. sonuç odaklı düşünmeyin. bu suçları ne ile önleyebiliriz sorusunu daha kapsamlı düşünün.

    edit: bir olay düşünün adam kadını öldürüyor. sen buna ne kadar ağır ceza da versen ver o kadını geri döndüremezsin. hatta idam cezası vererek toplamda 2 can kaybedersin. sonuç odaklı düşünmeyi bırakıp olayları önceden önleyecek birtakım işler yaparsan iki canı da kurtarırsın.
hesabın var mı? giriş yap