133 entry daha
  • bu başlık altında bir tür hdp tartışması yürütmek pek yerinde olmasada iki çift söz söyleme gerekliliği hasıl olmuştur. ve söz oldukça nettir. çipras solculuğu oynayan, abd projesi malum partinin ve yandaşlarının da akıl tutulmalarını gidermelerine yardımcı olunur belki.

    malum partinin emek ve sol idealinden bahsetmeden önce bazı sorulara verecek cevabı var mıdır?

    siz sınıf mücadelesini; ömrü hayatını sola ve sosyalizme küfür ederek, düzenin aktörlerine şirin görünmüş islamcı ve aydınlanma düşmanı altan tan'la mı yapıyorsunuz?

    kürt halkını özgürleştireceğini iddaa edenler hala feodal yapıya, agalık adı verilen kast sistemine neden ses çıkarmıyorlar? bu arada ahmet türk toprak agası değil miydi?

    geleneğine ihanet ederek seküler-emekçi bir halk ayaklanması niteliğindeki gezi direnişine ''beyaz türk hareketidir.'' diyen pervin buldanlar da var mesela...

    ve yine gezi'de darbeyi gören selahattin demirtaş'ın kesin ergenekoncuların işidir, çözümlemelerini napalım?...

    24 haziran seçimleri için millet ittifakından meden uman açıklamalar mıdır sizin sınıf mücadelesinden anladığınız? veya hüdapar'la yapılan görüşmelerinize ne demek gerek...

    malum partinin sınıf siyaetiyle uzaktan yakından ilgisi yoktur. ve tamamiyle proje partisidir. güzel görünmesi için sol nüveler serpiştirmek göze hoş gelebilir ama tadının iğrenç olduğu şüphe götürmez.

    sonuç; komünistler halka asla yalan söylemedikleri ve ilkeli siyaset yaptıkları için halkın gerçek dostlarıdır.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap