64 entry daha
  • -yaklaşık olarak 1985'lerden 1993'e kadar adventure oyun piyasasını larry, king's quest, police quest gibi oyunlarla domine eden oyun şirketi sierra krize girmişti ve adventure oyunlarının popülaritesini kaybetmesiyle beraber düşüşe geçmişti. bu oyuna kurtarıcı gözüyle bakılıyordu.

    -o zamanlar yeni yeni meşhur olan fmv (full motion video) teknolojisi sayesinde grafik yerine video görüntülü oyunlar popüler olmaya başlamıştı ve sierra bundan faydalanmak istiyordu. bu oyun da sierra'nın aynı yıl piyasaya sürdüğü "gabriel knight 2" gibi fmv tekniğiyle yapılmıştı.

    -bütçesi o zamanın parasıyla 5 milyon dolar olan oyun bu anlamda bir rekor kırmıştı. phantaşmagoria 7 cd'ydi ve o zamana kadar yapılmış en çok alan kaplayan oyun haline gelmişti. oyun 20 milyon dolarlık satış elde ederek dönemin satış rekorunu kırmıştı. bu da sierra'nın iflasını tamamen engellemese bile birkaç seneliğine geciktirmişti.

    -oyunda başrolü oynayan ve o dönem erotik filmlerden tanıdığımız muhteşem güzellik victoria morsell oyun boyunca hep aynı kıyafetleri giymişti (siyah pantolon ve turuncu bluz) çünkü oyun mavi/yeşil ekran üzerinden kameraya alınmıştı ve karakterin mavi veya yeşile yakın tonlarda giyinmesi çekimi zorlaştıracaktı. ayrıca animasyonun kolaylığı açısından karakterin hep aynı kıyafeti giymesi önemliydi çünkü farklı kıyafetlerle her sahnenin 5-6 versiyonu çekilmek zorunda kalınacaktı. çekimler 1 ay sürmüştü ve victoria morsell bir ay boyunca aynı kıyafetleri giydiği için çekimin son haftasında üzerindeki kıyafetin dikişleri çıkmaya başlamıştı.

    -dizide karı kocayı oynayan çift gerçek hayatta da sevgiliydi.

    -oyun aşırı derecede şiddet, kan ve cinsellik içerdiği için avustralya ve bir çok avrupa ülkesinde yasaklanırken abd'de 18 yaşın altındakilere satışı durdurulmuştu. buna rağmen oyun o senenin en yüksek hasılat yapan oyunu olmuştu.

    -oyunun senaryo metni 550 sayfa uzunluğundaydı.

    zamanında oyunun yapımcısı roberta williams ile yapılmış olan keyifli bir röportaj: http://www.adventureclassicgaming.com/…erviews/127/
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap