8 entry daha
  • yukarıda bir arkadaş tl'deki değer kaybı ile akp oylarındaki azalma arasındaki korelasyondan bahsetmiş. söylediklerine büyük oranda katılıyorum, ancak kur artışının mayıs sonundan itibaren ne pahasına (şimdilik) dizginlediğini de unutmamak lazım : yüksek faiz.
    bu da zor durumda olup, nakite ve krediye ihtiyaç duyan kobilerin ve bireysel vatandaşın işini zorlaştırmaya başladı, borçlanma maliyetleri artmaya başladı.

    üstelik yarın bunun da üzerine bir faiz artışı kuvvetle muhtemel görünüyor.

    evet seçime kadar olan süre çok kısaldı ama bir çok kurum ve kişi için bardağın zaten son 2 senedir dolmakta olduğunu ve üzerine eklenecek damlaların bardağı taşırmaya başladığını da düşünmek lazım.

    ayrıca mayıs ve hazirandaki kur artışlarının ve mayıs ayındaki üretici enflasyonunun haziran enflasyonuna yansıyacağını düşünüyorum ve onun da (eğer seçimler 2. tura kalırsa) seçimden bir kaç gün önce açıklanacak olmasına rağmen kısmi etkileri olabilir.

    sonuç olarak akp açısından seçimlere kadar kalan 3+2 haftalık süreç ekonominin olduğundan farklı gösterilebilmesi açısından bıçak sırtında seyredecek.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap