35 entry daha
  • japonya, dünyanin en fakir ülkelerinden biridir. söyle ki:

    en büyük ihracatini amerika'ya yapar ama karsiliginda dolar degil amerikan tahvili almak zorundadir. yani tasarrufunu kendi merkez bankasinda dolar olarak degil, amerikan merkez bankasinda devlet tahvili olarak bulundurur. ülkenin nefes alisverisine bile amerikan finans kuruluslari karar verir. hal böyle olunca kuyrugunu amerikanin eline kistirmis, boynu bükük, zengin süsü verilmis bir garibandir. amerikanin ekonomik olarak batmamasi için kurgulanmis, yapay bagimsizligi olan ülkelerdendir. diyelim ki amerikan ekonomisi zayifladi. bundan en çok etkilenecek olan ülkeler japonya, güney kore, arap ülkeleri ve çin dir. neticede iflas eden, tüketmeyen ve borcunu dolar olarak ödeyemeyen amerikanin devlet tahvilleri de bir hiç olacaktir.

    amerika, üretime yatirim yapmak yerine ucuz isçilige sahip uzak dogu ülkelerinde ürettirmis, onlardan bu mallari alirken sürekli " ben bu mallari aliyorum ama beni kizdirirsan almam ve diger ülkelere de aldirtmam. mesela derim ki filanca ülkenin filanca mali kanser yapiyormus. tum mallar elinde kaldigi gibi benim kasamdaki tahvillerini de bozdurmam. artik ürettigin mallari oturup yersin."

    sonuç: amerikanin batmamasi için canla basla çabalayan bagimsiz ve zengin oldugunu düsünen bir dolu ülke.

    peki ülkesinde üretim için para harcamayan amerika bu paralarla ne mi yapiyor? üniversiteler kurup, kendini bagimsiz sanan o ülkelerin çocuklarini kendi ülkesine çekip, devsiriyor ya da tamamen amerikanin çikarlari dogrultusunda bilim ve ilimle ugrastiriyor.

    büyük ve sonsuz yetkili finans kuruluslari kurup, istedigi ülkenin üzerine saliyor.

    film ve kitap endüstrisine sonsuz olanaklar sunup, bütün dünyayi amerikan rüyasi pesinde kosturuyor.

    silahlanmaya ve orduya müthis paralar akitarak, ekonomik olarak bagimsizlik savasi verecek saftiriklerin tepesine biniyor.

    bütün dünyadan en zeki çocuklari bulup, amerikaya getirip, geri kalan amerikalilarida daha çok tüketebilmeleri için iyice moron hale getiriyor.

    gerçekte japonlar en acinacak ülkelerden biridir. zenginligi sadece amerikaya karsi koyamamasindan gelir. ufacik, mini minnacik bir ses çikarsin göreceksiniz ki bir anda çin'e karsi ataga kalkmis, isgale gidiyor. ve savasi kaybediyor ve bu savasla birlikte ülkesindeki bütün milliyetçi ve bagimsizlik taraftarlari yok ediliyor ve sonuçta güçlü ve büyük bir ülkenin finans uzmanlarini ülkesine çagirip, tavsiyelerini dinliyor.

    gerçi bu seneryoyu biz daha once izledik gibi degil mi?
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap