2 entry daha
  • yeditepe diş hekimliğine girebilecek puanın hayli üstünde bir puan alıp mühendisliklere alınlarının teriyle, bileklerinin hakkıyla,zekalarıyla yerleşen kardeşlerimize de kazık atılmaktadır.

    not : burada yeditepe diş hekimliğinin örnek alınmasının sebebi, ülkemizde mevcut durumda en yüksek puanlı diş hekimliği fakültesidir. yoksa bu fakülte ile ilgili herhangi bir sorun olamaz. çünkü bu okuldan yetişen hekimler genelde çok başarılı ve dalında çok iyi işler yapıyorlar. daha doğrusu benim karşılaştıklarım öyle.

    buyrun size bir vahim tablo;

    boğaziçi üniversitesi elektirk ve eletronik mühendisliği (ingilizce) bölümünün de dgs kılavuzunda kontenjanı var. şaka yapmak isterdim ama malesef doğru.

    peki bu bölüme giren kardeşlerimizin istatistiği nasılmış bir de ona bakalım :

    boğaziçi üniversitesi elektirk ve eletronik mühendisliği (ingilizce)
    ortaöretim başarı puanı : 485,769
    ygs türkçe net : 36,2
    ygs sosyal net : 34,1
    ygs : matematik net: 39,3
    ygs fen bilimleri net: 37,9
    lys matematik&geometri net : 70,7
    lys fizik net : 26,4
    lys kimya : 28,5
    lys biyoloji : 25,9

    bakmak isteyen olursa : https://yokatlas.yok.gov.tr/…tler-tablo.php?b=10056

    başka bir bölümü kıyaslama için yazmayacağım. neden biliyor musunuz. çünkü bu bölümden fazla puanlı 4 tane bölüm var. onlarda medipol tıp(tam burs), koç tıp(tam burs), koç elektrik ekletronik müh.(ingilizce)(tam burs) ve koç bilgisayar müh.(ingilizce)(tam burs)

    yani dgs'de kontenjan açılan bu bölüme giren kişiler, aldıkları puanla türkiyedeki neredeyse tüm tıp fakültelerine girebilmektedir.

    kaldı ki bu puanı alan kişi en yüksek puanlı diş hekimliği fakültesi olan yeditepenin de hayli üstünde puan almış olmaktadır.

    yani zeka küpü olan kardeşimiz gecesini gündüzüce katıp, çoğu tıp ve diş hekimliğine selam çalıp boğaziçi elk.elek. müh. bölümüne girecek. ancak doğru dürüst dersle alakası olmayan kardeşimiz 2 yıllık teknikerlik bölümünü kazanıp bitirecek ardından dgs sınavına girip hooop "boğaziçi elek. elkt. müh. bölümüne" geçecek.

    bunun adı nedir sizce? ben yorum yapmak istemiyorum. ve yazıklar olsun diyorum. :((

    hatta dgs kalkmalı diyorum. olmamalı diyorum.
hesabın var mı? giriş yap