213 entry daha
  • asırlardır osmanlı anadolusunda yaşayan yüzbinlerce türk ortodoks hıristiyanı, lozan anlaşması çerçevesinde karşılıklı değişime (mübadele) tabii tutularak yunanistan'a gönderilmesi.. bu insanların toprakları, evleri elinden alınarak türkçe ağıtlar eşliğinde zorla gemilere bindirilip ülkeden sınırdışı edilmesi.. bu insanların büyük bölümü rumca bilmemekte ve gittikleri yunanistan'da turko sporos (türk tohumu) diye aşağılanmıştır.. bu genç türkiye cumhuriyetinin ayıbıdır.
    hal böyle olunca geriye asırlarca arabın dininin etkisinde yozlaşmış cahil 8 milyon kadar içinde 72 milleti barındıran çorba halklar kalmıştır..
    ortodoks hıristiyanlar (ki bunların çoğu ülkesine bağlı zanaatkar insanlardı) ülkeden gönderilince sunni müslümanlara gün doğmuştur.. atatürk'ün 2. ve en büyük hatası diyanet işleri başkanlığını kurmasıdır.. her ne kadar atatürk'ün reformları dini laiklik altında zincirlemişse de, emperyalizmin "ılımlı islam projesi" ile 20. yy'ın sonlarında, 21. yy'ın başlarında ivme kazanmış ve devletin tüm kurumlarını ele geçirmiştir.. atatürk'ün kendi el yazması islam dini hakkında sayfalar dolusu olumsuz yazısı olmasına rağmen (dincilerin atatürk'e düşmanlığı bu yüzdendir) bu konuda ciddi radikal önlemler almamış olması ne yazık ki hatadır.
    hülasa koca bir kıtanın tüm toprakları sizin olsa, yönetimi arabın dini ele geçirse o ülkeden hayır gelmez.. çürür ve yavaş yavaş kendini yok eder.. ülkeyi dış düşmandan kurtarmak bir yere kadar, içimizde asırlardır var olan din şeytanından kurtarmadıktan sonra.. velhasıl atatürk'ün mirasına bir asır sonra son seçim ile yerle bir edileceği, yeni türkiye adı altında son verileceği, devletin bile adının değiştirileceği düşüncesi kimsenin garibine gitmemektedir.. bunun en büyük suçlusu, kendisini atatürkçü sanan, "bijim dinimij şçokkk küjel bir din" diyen başı açık, boyalı, bikinili, mayolu, yaşar nuri destekli süslüman çoğunluktur. bizler gerçek atatürkçü olsaydık ülke bu halde olmazdı.. hülasa bu ülkedeki gerçek atatürkçü sayısı bol keseden söylersem % 3'ü geçmez.. aziz nesin çok haklıydı.. müslümandan atatürkçü olmaz.. derken.. bence de müslümandan atatürkçü olmaz..
    gezegende 4200 küsür din var.. ben bu yaşıma kadar herhangi bir din tanrısına inanıp da tanrıya inananı hiç görmedim.. yaratıcının dini olmaz. kutsal kitapların tümü, bilim ve evrensel ahlak dışı, yaratıcıya iftira eden, insanoğlunun asırlar boyu oluşturduğu felsefi fikirlerden başka bir şey değildir.. ayrıca arabın dini ile cennete gitmek varken atatürk'ü kim ne yapsın?.. bu da bu milletin başka bir handikabıdır..

    edit: yazarlardan onlarca mesaj aldım, ilginize teşekkür ederim.. hepsine tek tek zamanım olmadığından yazamadım.. yaptığı işin yalan olduğunu bilen iki meslek grubu vardır.. birincisi reklamcılar, ikincisi ilahiyatçılar.. ister yahudi, ister hıristiyan, ister müslüman ilahiyatçı olsun; ister papa olsun, ister yaşar nuri öztürk olsun.. bir insanın 40 yıl üzerinde çalıştığı kutsal denen kitabın tanrı sözleri olamayacağını anlamaması imkansızdır.. insan zekası bunu anlayacak kapasitedir. efendim işte bunları tanrı söylemiş diyenler bilim ve evrensel ahlaki değerlerle örtüşmeyen ayetleri ne yapacaklar?. tanrı bilim bilmez aptal biri mi? hülasa tanrı insan ile evrensel dil olan bilim ile konuşur.. gerçek peygamberler, yaratıcının sırlarını keşfeden bilim insanlarıdır..
913 entry daha
hesabın var mı? giriş yap